Αν είναι δυνατόν! Έκλεισαν άτομο με αυτισμό στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας – Έξω φρενών η οικογένεια τους «τραβά» σε ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Αν είναι δυνατόν! Έκλεισαν άτομο με αυτισμό στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας – Έξω φρενών η οικογένεια τους «τραβά» σε ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Ένα βήμα πριν από την καταγγελία της Κύπρου στα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα είναι η οικογένεια του 38χρονου Κωνσταντίνου, ατόμου με αυτισμό και νοητική στέρηση, ο οποίος ζει στο Νοσοκομείο Ψυχιατρικής Υγείας Αθαλάσσας, εξαιτίας άρνησης Υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας να τον εντάξουν σε σπίτι στην Κοινότητα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

Όπως αναφέρετε στο σχετικό δημοσίευμα, μαζί με τον 38χρονο ζουν ακόμη εννέα άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό στην Ψυχιατρική πτέρυγα.

Οι απόψεις σχετικά με τα άτομα αυτά, μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων υπουργείων, Εργασίας και Υγείας δηλαδή, διίστανται, αφού οι ψυχίατροι των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, κρίνουν ότι οι συγκεκριμένοι δεν παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να φιλοξενούνται σε νοσοκομείο ψυχικής υγείας, όμως οι λειτουργεί του Υπ. Εργασίας δεν υιοθετούν τη διάγνωση των γιατρών.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου, έδωσε στη δημοσιότητα ανοικτή επιστολή προς την Ζέτα Αιμιλιανίδου, την οποία προειδοποιεί με καταγγελία στην Ε.Ε, επιρρίπτοντας της την ευθύνη για τον συνεχιζόμενο εγκλεισμό ατόμων με αναπηρίες σε ψυχιατρικό ίδρυμα.  

Επίσης, η οικογένεια του 38χρονου, έχει ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, αλλά δεν έχει πάρει ποτέ απάντηση.

Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος, είχε μεταφερθεί ύστερα από συστάσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την Νοσοκομείο Αθαλάσσας σε σπίτι στην Κοινότητα, αλλά κατόπιν απόφασης του Υπ. Εργασίας επέστρεψε στην Ψυχιατρική Αθαλάσσας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.