Θλίψη ΠτΔ για θάνατο Κώστα Γαβριηλίδη: «Μέσα από τη δράση του, άνοιξε δρόμους συζήτησης και κατανόησης σε ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο»
Βαθιά η θλίψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη για τον θάνατου του Κώστα Γαβριηλίδη.

Τη θέση αυτή αποκαλύπτει η Daily Telegraph, γράφοντας ότι διατυπώθηκε από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ σε συνάντηση με αξιωματούχους των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, πλην Βρετανίας.
Στόχος της Κομισιόν είναι η κάλυψη μιας χρηματοδοτικής «μαύρης τρύπας» ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στον κοινοτικό προϋπολογισμό, που θα προκύψει από τη βρετανική έξοδο.
Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να καταβάλλει η Βρετανία το ποσό σε δόσεις από την ημέρα αποχώρησης το 2019 έως το 2023, όταν κορυφώνονται οι χρηματοδοτικές απαιτήσεις του επταετούς κύκλου του κοινοτικού προϋπολογισμού».
Σημειώνεται πάντως ότι η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υποσχεθεί στους Βρετανούς ότι η κυβέρνηση θα πάψει να δίνει «τεράστιες εισφορές» στον ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




