Της Μαρινέλλας Παναγιώτου
Στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, μίλησε ο Ανδρέας Χαραλάμπους, ένας εκ τον τριών ανδρών που συμμετείχαν στο περιστατικό, ο οποίος εξηγεί το μήνυμα που κρυβόταν πίσω από την συγκεκριμένη κίνησή τους.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Α. Χαραλάμπους, τα τρία πρόσωπα είναι ακτιβιστές, οι οποίοι συμμετέχουν και θα συμμετέχουν σε διάφορα project τα οποία είναι σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο τις πολυκοινοτικές και πολυπολιτισμικές δραστηριότητες στην Κύπρο.
Το περιστατικό που διαδραματίστηκε στην περιοχή του Λήδρα Πάλας την Κυριακή 19/2, ήταν μια αυθόρμητη και αυθαίρετη κίνηση από τους τρεις άνδρες ακτιβιστές. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Α. Χαραλάμπους η κίνηση τους είχε ως κύριο σκοπό της, «Οι κίνδυνοι που μας παρουσιάζονται δεν είναι τόσο υπαρκτοί και ότι δεν προκαλούνται τόσο εύκολα επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ειδικά στην νεκρή ζώνη» επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Όλα όσα ισχυρίζονται οι τρεις νεαροί για το συμβάν στην νεκρή ζώνη – «Ο σημερινός καφές κάτω από το δέντρο ήταν ο πιο γλυκός» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Μέσα σ’ αυτά που μας ανέφερε ο Α. Χαραλάμπους, αξιοσημείωτο είναι ότι, η σκοπιά των UN στην περιοχή, εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι επανδρωμένη, γιατί δεν υπάρχει και κάποιος ουσιαστικός κίνδυνος ώστε να φρουρείται από σκοπό.
Στόχος των τριών ακτιβιστών, είναι να ενωθούν οι Κύπριοι και οι υπόλοιποι κάτοικοι-πολίτες του νησιού, για να πάρουν την Κύπρο στα χέρια τους, χωρίς προπαγάνδες και χωρίς πολιτικά συμφέροντα ώστε να επαναπροσεγγιστούν οι λαοί της Κύπρου, ειδικότερα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αν είναι δυνατόν! Μπήκαν στην νεκρή ζώνη για να κάτσουν κάτω από δέντρο!