ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σύρους από ακυβέρνητο σκάφος διέσωσε η Λιμενική

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σύρους από ακυβέρνητο σκάφος διέσωσε η Λιμενική

Τρία άτομα από τη Συρία εντοπίστηκαν να βρίσκονται σε βάρκα της οποίας εξαντλήθηκαν τα καύσιμα τρία ναυτικά μίλια ανατολικά του Παραλιμνίου και διασώθηκαν από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής  19/2 απέπλευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Παραλιμνίου για έλεγχο ύποπτου σκάφους που εντοπίστηκε γύρω στα τρία ναυτικά μίλια ανατολικά του Παραλιμνίου.
 
Μία ώρα αργότερα, δηλαδή γύρω στις έντεκα το βράδυ εντοπίστηκε ένα ξύλινο σκάφος μήκους 12 μέτρων υπό σημαία Κογκό στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες από τη Συρία.
 
Οι άνδρες ισχυρίστηκαν στην αστυνομία ότι τους έδιωξαν από τα κατεχόμενα για να μεταβούν στη Συρία, αλλά ξέμειναν από καύσιμα με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο στη θάλασσα. Ζήτησαν επίσης όπως μεταφερθούν στις ελεύθερες περιοχές.
 
Γύρω στις 11.45 χθες βράδυ το ξύλινο σκάφος κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου συνοδευόμενο από το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας.

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Το Κυπριακό και η πλήρης ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζώνη Σέγκεν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Παρίσι, όπου βρίσκονται για τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της χώρας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.