Είντε: «Πρέπει να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια» - Δύσκολο το «τελευταίο μίλι» του Κυπριακού

Είντε: «Πρέπει να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια» - Δύσκολο το «τελευταίο μίλι» του Κυπριακού

Το κλίμα ανάμεσα στις δύο κοινότητες δεν είναι το ιδανικό αυτή τη στιγμή δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι είναι δυνατό να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την Τετάρτη 15/2, ο κ. Ειντε είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν ανησυχία σε όλους διότι, όπως είπε, παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, οι δύο ηγέτες χρειάζονται ευρεία στήριξη από τις κοινότητες προκειμένου να προχωρήσουν στο τελευταίο μίλι της διαδικασίας, το οποίο όπως είπε, είναι και το πιο δύσκολο.

«Είναι σημαντικό», ανέφερε, «να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια».

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη δίωξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE