Γιατί οι δημοσιογράφοι έγραφαν για το «αηδές θέαμα» στα Καρναβάλια της Λεμεσού και ο γυμνασιάρχης του Παγκυπρίου Γυμνασίου τους έβαλε στη θέση τους

Γιατί οι δημοσιογράφοι έγραφαν για το «αηδές θέαμα» στα Καρναβάλια της Λεμεσού και ο γυμνασιάρχης του Παγκυπρίου Γυμνασίου τους έβαλε στη θέση τους

Τα Καρναβάλια είναι υπόθεση των αρχαίων.

Οι ρίζες τους εντοπίζονται στις Διονυσιακές γιορτές, όταν οι αρχαίοι Έλληνες έστηναν εκδηλώσεις προς τιμήν του θεού Διόνυσου στις οποίες έπιναν άφθονο κρασί, έτρωγαν, γλεντούσαν και μασκαρεύονταν. 

Οι κολασμένες γιορτές

Το έθιμο των Διονυσιακών εορτών συνεχίστηκε και κατά τον ίδιο τρόπο εκδηλωνόταν κατά την περίοδο των Κρόνιων. Η γιορτή που ήταν αφιερωμένη στον Κρόνο και την Ρέα, αποτελούσε ημέρα αργίας κατά την οποία αφέντες και δούλοι μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να καταναλώσουν άφθονες ποσότητες κρέατος και κρασιού. Κατά τον ίδιο τρόπο εορτάζονταν και τα Σατουρνάλια στην Ρώμη. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Την σύνδεση του 31χρονο Ελλαδίτη ομογενή από τη Γεωργία με τις πινακίδες του κλοπιμαίου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE