Γιατί οι δημοσιογράφοι έγραφαν για το «αηδές θέαμα» στα Καρναβάλια της Λεμεσού και ο γυμνασιάρχης του Παγκυπρίου Γυμνασίου τους έβαλε στη θέση τους

Γιατί οι δημοσιογράφοι έγραφαν για το «αηδές θέαμα» στα Καρναβάλια της Λεμεσού και ο γυμνασιάρχης του Παγκυπρίου Γυμνασίου τους έβαλε στη θέση τους

Τα Καρναβάλια είναι υπόθεση των αρχαίων.

Οι ρίζες τους εντοπίζονται στις Διονυσιακές γιορτές, όταν οι αρχαίοι Έλληνες έστηναν εκδηλώσεις προς τιμήν του θεού Διόνυσου στις οποίες έπιναν άφθονο κρασί, έτρωγαν, γλεντούσαν και μασκαρεύονταν. 

Οι κολασμένες γιορτές

Το έθιμο των Διονυσιακών εορτών συνεχίστηκε και κατά τον ίδιο τρόπο εκδηλωνόταν κατά την περίοδο των Κρόνιων. Η γιορτή που ήταν αφιερωμένη στον Κρόνο και την Ρέα, αποτελούσε ημέρα αργίας κατά την οποία αφέντες και δούλοι μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να καταναλώσουν άφθονες ποσότητες κρέατος και κρασιού. Κατά τον ίδιο τρόπο εορτάζονταν και τα Σατουρνάλια στην Ρώμη. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.