47 έργα αξίας €5,5 δις υλοποιεί η Ένωση για την Μεσόγειο

47 έργα αξίας €5,5 δις υλοποιεί η Ένωση για την Μεσόγειο

Από την χρονιά της ίδρυσης της το 2008, η Ένωση για την Μεσόγειο, που αποτελείται από 43 χώρες της Μεσογείου, έχει ξεκινήσει 47 έργα συνολικής αξίας €5,5 δις.

Όπως ανέφερε η Αν. Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ντελφίν Μποριόν μέχρι σήμερα η Ένωση έχει ξεκινήσει 47 έργα συνολικής αξίας 5,5 δις ευρώ, εκ των οποίων 26 στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα με στόχο κυρίως τις γυναίκες και τους νέους. 

Τα υπόλοιπα 21 έργα είναι στους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης, των μεταφορών, της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Σημαντικά έργα περιλαμβάνουν τη μονάδα αφαλάτωσης στη Γάζα, η οποία θα ωφελήσει 1,8 εκατ. ανθρώπους και την απολύμανση της λίμνης Beserta στην Τυνησία, η οποία θα οδηγήσει στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Ένωση ιδρύθηκε με στόχο την προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας στην περιοχή της Μεσογείου. 

Η κ. Μποριόν είπε ότι όταν ξεκίνησε η Ένωση υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες και μια πολύ φιλόδοξη εντολή. Η ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση και η λεγόμενη αραβική άνοιξη, ωστόσο, οδήγησαν σε αναθεώρηση αυτής της εντολής".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE