Γιούνκερ: «Δεν θα διεκδικήσω δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Κομισιόν»

Γιούνκερ: «Δεν θα διεκδικήσω δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Κομισιόν»

Δεν θα είναι υποψήφιος και για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2019, ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στον κρατικό γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Ντόιτσλαντφουνκ.

Το 2014 "έκανα μια ωραία προεκλογική εκστρατεία, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος και δεύτερη φορά", δήλωσε.

Η θητεία του προέδρου της Επιτροπής είναι πενταετής, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στη συνέντευξη του χαρακτήρισε επίσης την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. "τραγωδία για την ήπειρο" και εξέφρασε τον φόβο ότι θα φέρει τις 27 χώρες που θα παραμείνουν στην Ένωση τη μία απέναντι στην άλλη "χωρίς μεγάλη προσπάθεια"

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE