«Η βροχή ξέθαβε νεκρούς και τρώγαμε σκύλους». Ο μοναδικός Κύπριος που πολέμησε στο Βιετνάμ θυμάται τη φρίκη αλλά δεν αποκαλύπτει την μυστική αποστολή που έλαβε μέρος

«Η βροχή ξέθαβε νεκρούς και τρώγαμε σκύλους». Ο μοναδικός Κύπριος που πολέμησε στο Βιετνάμ θυμάται τη φρίκη αλλά δεν αποκαλύπτει την μυστική αποστολή που έλαβε μέρος

Οι Βιετναμέζοι τον αποκαλούν Αμερικανικό Πόλεμο, η επίσημη ιστοριογραφία Πόλεμο του Βιετνάμ και ο απλός κόσμος «Βρώμικο Πόλεμο».

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες ένοπλες συγκρούσεις του Ψυχρού Πολέμου. Φαινομενικά αντίπαλα στρατόπεδα υπήρξαν το Βόρειο με το Νότιο Βιετνάμ. Ουσιαστικά όμως ήταν ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. 

Με αφετηρία το 1959 (για άλλους το 1955 ή το 1962 ή το 1967) και τερματισμό 1975, ο πόλεμος του Βιετνάμ υπήρξε σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα τραγικά γεγονότα του 20ου αιώνα. Ανάμεσα στους χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες που στάλθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στη γη της Ινδοκίνας ήταν και ο μοναδικός Κύπριος Βαρνάβας Μιχαήλ από της Αγγλισίδες της Λάρνακας.

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.