Θα περιτυλίξουν τον πύργο του Άϊφελ με γυάλινο τοίχο

Θα περιτυλίξουν τον πύργο του Άϊφελ με γυάλινο τοίχο

Μέτρα προστασίας θα λάβουν οι Γάλλοι με την απόφαση που πήραν. Το ερχόμενο Φθινόπωρο θα περιφράξουν τον Πύργο του Άιφελ για την προστασία του γαλλικού μνημείου τους.

Ενας αλεξίσφαιρος γυάλινος τοίχος ύψους 2,5 μέτρων μπορεί να υψωθεί γύρω από τον Πύργο του Άιφελ το επόμενο φθινόπωρο για την ενίσχυση της ασφάλειας του εμβληματικού μνημείου της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο δήμος του Παρισιού.

Πρόκειται για έναν αλεξίσφαιρο φράκτη που θα περιβάλλει τους κήπους του Πύργου του Άιφελ, εξήγησε ο Μπερνάρ Γκοντιγέρ, πρόεδρος της εταιρείας εκμετάλλευσης του μνημείου στο δημοτικό συμβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien που αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα το σχέδιο.

Η κατασκευή θα αντικαταστήσει τους μεταλλικούς φράκτες που υψώθηκαν γύρω από τον Πύργο του Άιφελ από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε ελήφθησαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι εν όψει του Euro 2016.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της διερεύνησης», διευκρίνισε η δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα ευρύ σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας, εκσυγχρονισμό της υποδοχής και βελτίωση των ανέσεων κατά την επίσκεψη του δημοφιλέστερου μνημείου του Παρισιού, συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου θα παραμείνει δωρεάν.

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου πάντως εκφράζουν ανησυχίες μήπως το μνημείο μεταβληθεί σε «φρούριο», αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας.

Ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος εγκαινιάσθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθεσης το 1889, είναι το σύμβολο της πόλης του Παρισιού και το μνημείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, με έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE