Το Κυπριακό είναι εμπόδιο για την Ε.Φ - Το "ΌΧΙ" της Νορβηγίας

Το Κυπριακό είναι εμπόδιο για την Ε.Φ - Το "ΌΧΙ" της Νορβηγίας

Η Νορβηγία αρνείται να στείλει τον πυρομαχικό στόλο ή όπλο στην Ε.Φ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», αίτιο εμπόδισης για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από την Νορβηγία, φαίνεται το Κυπριακό. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας απέρριψε το αίτημα για την έκδοση άδειας εξαγωγής του στρατιωτικού εξοπλισμού. 
Σύμφωνα με το έγγραφο της νορβηγικής κατασκευάστριας εταιρείας, η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών βασίζεται σε δύο λόγους:

Έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του 1959, αναφέροντας ότι η Νορβηγία δεν θα επιτρέψει την πώληση πυρομαχικών  ή όπλων σε περιοχές που βρίσκονται σε πόλεμο ή υπό την απειλή πολέμου ή σε χώρες που βρίσκονται σε εμφύλιο.

Τέλος, επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη ειρηνευτικές προσπάθειες, με ηγέτη τον Νορβηγό ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ του Ο.Η.Ε για το Κυπριακό Άιντα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Περίπου από τις 2:00 μ.μ. του Σαββάτου και έπειτα αποκαταστάθηκε η ομαλότητα στην ζώνη κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της κοινότητας Δένειας, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE