ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Δημητριάδης: Τα προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού θα επιλυθούν, δώστε μας πίστωση χρόνου

Μ. Δημητριάδης: Τα προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού θα επιλυθούν, δώστε μας πίστωση χρόνου

Συνάντηση με τη διεύθυνση του διαχειριστή εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Λεμεσού πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 5/2 ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος δήλωσε πως τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση των μεταφορέων θα διευθετηθούν, ζητώντας πίστωση χρόνου και εκφράζοντας τις απολογίες του σε όσους έχουν ταλαιπωρηθεί. Αύριο, στις 7:30, ο Υπουργός θα βρίσκεται ξανά στο λιμάνι για να επιθεωρήσει την κατάσταση.

 Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ.Δημητριάδης, μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Eurogate Container Terminal Limassol Ltd, "με έχουν ενημερώσει για τα μέτρα που έχουν ήδη πάρει και υπάρχει σίγουρα μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τις δυο πρώτες μέρες λειτουργίας", προσθέτοντας ότι, αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρεις από τις τέσσερις γερανογέφυρες, όλα τα πλοία έχουν εξυπηρετηθεί και προγραμματίζεται και η εξυπηρέτηση ενός ακόμη για αύριο το πρωί.
 
Ο χρόνος αναμονής για εξυπηρέτηση έχει μειωθεί σημαντικά, συνέχισε ο Μάριος Δημητριάδης, εκφράζοντας την άποψη πως αυτό θα πρέπει να ικανοποιεί και τους μεταφορείς, οι οποίοι όπως υπενθυμίζεται, αύριο θα επιδώσουν υπόμνημα προτάσεων στη διεύθυνση της εταιρείας και την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, χωρίς να αποκλείουν απεργιακές κινητοποιήσεις, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
 
Ο Υπουργός Μεταφορών έστειλε το μήνυμα προς την ΠΟΒΕΚ και το Σύνδεσμο των οδηγών τρέιλερ Α`, πως βρίσκεται στη διάθεση τους για να συζητήσουν τα όποια θέματα τους απασχολούν, τονίζοντας ότι "στόχος είναι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα".
 
"Αυτήν την εβδομάδα ακούσαμε πάρα πολλές κριτικές και σε αυτούς που πραγματικά απολογούμαι, είναι σε αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν και όχι σε αυτούς που έκαναν κριτικές. Εγώ θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι εγώ είμαι εδώ και θα εργαστούμε όλοι μας, το Υπουργείο, η ΑΛΚ, οι διαχειριστές, για να επιλύσουμε αυτά τα θέματα και υπάρχει η καλή διάθεση να επιλυθούν", είπε ο κ.Δημητριάδης.
 
Υπέδειξε την ίδια ώρα πως στο λιμάνι της Λεμεσού έγινε μια μεγάλη αλλαγή, σημειώνοντας ότι η αλλαγή αυτή δεν ήταν μια απλή διαδικασία καθώς, όπως είπε, άλλαξε ο χώρος που εξυπηρετούνται τα εμπορευματοκιβώτια, διαχωρίστηκαν τα εμπορευματοκιβώτια  με τα υπόλοιπα φορτία, μπήκαν νέοι διαχειριστές και "από τη στιγμή που έγινε με αυτόν τον τρόπο η αλλαγή, δηλαδή τη μια μέρα σταμάτησε το υφιστάμενο καθεστώς και ξεκίνησε το καινούργιο, αντιλαμβάνεστε κάποια προβλήματα θα δημιουργούνταν".
 
"Το πιο σημαντικό είναι να επιλύονται τα προβλήματα, να προχωρούμε μπροστά, να υπάρχει ομαλοποίηση των οποιονδήποτε θεμάτων και εμείς είμαστε εδώ, κι εγώ θα είμαι εδώ και αύριο ώστε να παρακολουθώ από κοντά την κατάσταση για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα θέματα", συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση κατά πόσο διαφάνηκε εκ των υστέρων πως  θα έπρεπε να υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής, μέσα από την ταυτόχρονη λειτουργία ΑΛΚ και νέου διαχειριστή, ο Μάριος Δημητριάδης ξεκαθάρισε πως αυτό δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να γίνει "γιατί ας μην ξεχνάμε, η όλη μας προσπάθεια ήταν, ο κόσμος ο οποίος θα έφευγε από την ΑΛΚ ή από τους υπαλλήλους των αχθοφόρων που εξυπηρετούσαν την ΑΛΚ, να πάνε στον νέο διαχειριστή και αυτή ήταν και η απαίτηση όλων μας, για να μπορέσει να γίνει αυτή η μετάβαση και να μην υπάρχουν άνθρωποι που να μείνουν χωρίς θέση εργασίας".
 
Εξέφρασε ακόμη την άποψη πως, είτε έγιναν λάθη στο σχεδιασμό, είτε όχι, "αν δεν δουλέψεις ένα σύστημα, δεν μπορείς να εντοπίσεις τις αδυναμίες του κι αυτό έγινε τις πρώτες 1-2 μέρες, δούλεψε το σύστημα, έγινε ομαλή μετάβαση, αλλά παρουσιάστηκαν λειτουργικά προβλήματα και ο ρόλος της εταιρείας ήταν να τα επιλύσει".
 
Υπογράμμισε, επίσης, πως αν η εταιρεία δεν έπαιρνε μέτρα να επιλύσει τα προβλήματα, το ίδιο το κράτος και η ΑΛΚ, που έχει πλέον εποπτικό ρόλο, έχει τη δυνατότητα να επέμβει και να λάβει αποφάσεις, ωστόσο όπως σημείωσε, η εταιρεία έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα, "έχουν φέρει ολόκληρες ομάδες, έχουν ξανακάνει σχεδιασμό".
 
"Νομίζω ότι έχουμε και κάποια άλλα μέτρα υπόψη για τα οποία θα συνεργαστούμε μαζί για να τα κάνουμε, όπως έναν καλύτερο σχεδιασμό στο δρόμο (που χρησιμοποιούν τα φορτηγά)", είπε ο Υπουργός Μεταφορών, προσθέτοντας πως πλέον ο χρόνος αναμονής των μεταφορέων είναι στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο καθεστώς "απλώς τα φορτηγά σκορπίζονταν τότε σε μεγαλύτερο χώρο".
 
"Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και να μας κρίνεται αναλόγως, άλλα πρέπει να μας δώσετε κάποια πίστωση χρόνου ", είπε ο κ.Δημητριάδης, διαμηνύοντας ότι "είμαστε εδώ και για να ακούσουμε κριτικές, για να ακούσουμε εισηγήσεις και δεν κρυβόμαστε από τις δικές μας ευθύνες".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top