Τέλος στην στάση εργασίας των οδηγών ταξί - Επικοινώνησαν με το Υπουργείο

Τέλος στην στάση εργασίας των οδηγών ταξί - Επικοινώνησαν με το Υπουργείο

Οι οδηγοί ταξί προχώρησαν σε ανάκληση της στάσης εργασίας, ύστερα από επικοινωνία με τον Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη, με τον οποίο αναμένεται να έχουν συνάντηση εντός της επόμενης εβδομάδας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της Παγκύπριας Επιτροπής Σωματείων Αστικών Ταξί Βασίλης Γιώτης, τα μέτρα αναμένεται να λήξουν στη Λευκωσία και στις υπόλοιπες επαρχίες εντός ολίγου.

«Αυτή τη στιγμή στη Λευκωσία έχουμε ανακαλέσει τα μέτρα διότι ήμασταν σε επαφή με τον Υπουργό, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, και βάσει της υπόσχεσης την οποία μας έδωσε, πρώτο μέλημά του κατά την επιστροφή του από το εξωτερικό θα είναι να δει τα συγκεκριμένα θέματα για ταχεία επίλυση, όσον αφορά το θέμα της παρανομίας και άδειας οδικής χρήσης», ανέφερε στο ΚΥΠΕ κ. Γιώτης.

Είπε ότι τα θέματα που απασχολούν τους οδηγούς συζητούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό με το Υπουργείο, όμως δεν έχουν έρθει εισηγήσεις από τα τμήματα για να διορθωθεί η κατάσταση.

«Οι άνθρωποι που είναι εκεί δεν εκσυγχρονίζουν τον κλάδο, μας φέρνουν σε τριβή με το Υπουργείο», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι άξονες των αιτημάτων του κλάδου είναι:

Α) Άδεια Οδικής Χρήσης

Β) Παρανομία και αθέμιτος ανταγωνισμός

Γ) Υψηλό κόστος εργασίας

Ο εκπρόσωπος της Παγκύπριας Επιτροπής Σωματείων Αστικών Ταξί είπε ότι μετά την επικοινωνία με τον Υπουργό έχουν ανακαλέσει τα μέτρα στη Λευκωσία, ενώ και στις άλλες επαρχίες αναμένεται να λήξουν σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται συνάντηση των οδηγών με τον Υπουργό εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ επικοινωνία υπάρχει και με τον ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, κάνει λόγο για δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το κυπριακό, οι οποίες σύμφωνα με τον βουλευτή, δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου.