Αναβρασμός στις τάξεις των υψηλόβαθμων αξιωματικών της κυπριακής Αστυνομίας – Ενεργοποιείται το άρθρο 19.2

Αναβρασμός στις τάξεις των υψηλόβαθμων αξιωματικών της κυπριακής Αστυνομίας – Ενεργοποιείται το άρθρο 19.2

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Αστυνομία λόγω καθυστέρησης που παρατηρείται στο θέμα αποκατάστασης οκτώ μελών της, που θα έπρεπε να επαναπροαχθούν μετά και τις τελευταίες προαγωγές.

 Ο Αρχηγός της Αστυνομίας σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, θα θέσει σε άμεση εφαρμογή το άρθρο 19.2 Περί Αστυνομίας Νόμου για να αποκαταστήσει την αδικία που προκύπτει.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, καλούνται να επιλύσουν και αυτόν τον γρίφο για την ομαλή λειτουργία του σώματος.

Το άρθρο 19.2 αναφέρει: «Η δυνάμει του εδαφίου (1) εξουσία του Αρχηγού ή του Υπουργού, αναλόγως της περιπτώσεως, ασκείται μόνο όταν αυτοί, αφού λάβουν υπόψη όλα τα στοιχεία που αφορούν το μέλος της Αστυνομίας, περιλαμβανομένων των στοιχείων της Επιτροπής Αξιολόγησης και του Συμβουλίου Κρίσης, καθώς και του αριθμού των κενών θέσεων οι οποίες πληρώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της απόφασής του και της ακύρωσης αυτής, πεισθούν ότι επηρεάστηκε πράγματι η σταδιοδρομία του μέλους της Αστυνομίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE