Η ΚΥΠ δεν μπορούσε να ανακρίνει άτομο που ήρθε από Κων/πολη και κατεχόμενα γιατί... «έχουμε πάρτι!»

Η ΚΥΠ δεν μπορούσε να ανακρίνει άτομο που ήρθε από Κων/πολη και κατεχόμενα γιατί... «έχουμε πάρτι!»

Τελικά η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών έχει ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια του κράτους ή την παρακολούθηση πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Το ερώτημα επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή ένα θέμα που ανέδειξε σε δημοσίευμά του ο «Πολίτης». 

Σύμφωνα με αυτό, την Πέμπτη (19/01) σημειώθηκε ένα ασυνήθιστο γεγονός που προκάλεσε εύλογα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων η Αστυνομία εξέτασε την περίπτωση μιας Καμερουνέζας που εισήλθε στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας μέσω κατεχομένων, όπου είχε αφιχθή μέσω αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης.

Από το ΤΑΕ, λοιπόν, έκριναν πως το εν λόγω πρόσωπο θα έπρεπε να ανακριθεί από μέλος της ΚΥΠ. Έτσι, λοιπόν, κάλεσαν τηλεφωνικά την Υπηρεσία προκειμένου να τους πουν να στείλουν κάποιο αρμόδιο άτομο.

Την απάντηση που έλαβαν, ωστόσο, δεν την περίμεναν με τίποτα. «Έχουμε το πάρτι μας και δεν μπορούμε να στείλουμε κάποιον»!

Τα σχόλια περισσεύουν και περιττεύουν...

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE