Προκλητική κίνηση από Τουρκία – Παραβίασαν τις βραχονησίδες Ίμια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προκλητική κίνηση από Τουρκία – Παραβίασαν τις βραχονησίδες Ίμια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι στο τουρκικό πολεμικό επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο ταχύπλοα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με κομάντος.

Πολύ σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια.

Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βραχονησίδες Ίμια. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.



Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή (29/1) περίπου στις 11 το πρωί.

Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου. Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου.

Αφού παρέμειναν για λίγα λεπτά κοντά στις βραχονησίδες Ίμια, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Hurriyet, στο τουρκικό πλοίο που προσέγγισε τα Ίμια επέβαινε η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Η είδηση παίζει πρώτο θέμα αυτή την ώρα και στο CNN Turk και στα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Από Θέμα.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες για τις παγκύπριες εξετάσεις – Αυξάνεται το όριο ηλικίας σε ειδικές δομές

ΠτΔ: Κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες για τις παγκύπριες εξετάσεις – Αυξάνεται το όριο ηλικίας σε ειδικές δομές

Στα 22 χρόνια επεκτείνεται η φοίτηση στην ειδική εκπαίδευση, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι οι παγκύπριες εξετάσεις θα γίνουν φέτος σε κλιματιζόμενες, όπως και στη μείωση της ανεργίας των νέων.

BEST OF TOTHEMAONLINE