Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη! Πετάχτηκαν έξω απο τα σπίτια τους έντρομοι οι κάτοικοι

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη! Πετάχτηκαν έξω απο τα σπίτια τους έντρομοι οι κάτοικοι

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε λίγη ώρα πριν τις 21.00 ολόκληρη την Κρήτη, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το νησί, με τους Κρητικούς έντρομους να πετάγονται έξω από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,4 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 76 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες τον υπολογίζουν στα 32 χλμ ανατολικά, βορειοανατολικά της Ζάκρου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Νομό Λασιθίου, αλλά και σε ολόκληρο το νησί. Πάντως, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Πηγή: Cretapost.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές: Πολυκομματική Βουλή - Ρευστό Εκλογικό Σώμα και Ριζικές Ανακατατάξεις

Βουλευτικές Εκλογές: Πολυκομματική Βουλή - Ρευστό Εκλογικό Σώμα και Ριζικές Ανακατατάξεις

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, τον Μάιο του 2026, φαίνεται πως θα διαμορφώσουν ένα νέο, πιο κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, με ριζικές διαφοροποιήσεις από τις εκλογές του 2021.

BEST OF TOTHEMAONLINE