ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Από το γραφείο της στο Επ. Δικ. Λεμεσού, θα πηγαίνει στην αίθουσα του ποινικού ως κατηγορούμενη!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Από το γραφείο της στο Επ. Δικ. Λεμεσού, θα πηγαίνει στην αίθουσα του ποινικού ως κατηγορούμενη!

Αρχίζει την Πέμπτη (26/01) στην Λεμεσό η δικαστική διαδικασία σε βάρος της γραμματειακής λειτουργού του Πρωτοκολλητείου και του δικηγόρου που κατηγορούνται για υπόθεση που αφορά παραποίηση του βιβλίου καταχωρήσεως υποθέσεων και καταστροφή φακέλου.

Του Φάνη Μακρίδη

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το ThemaOnline στις 18 Ιανουαρίου του 2016.

Η Νομική Υπηρεσία αξιολογώντας τον φάκελο της υπόθεσης που είχε σχηματιστεί από το ΤΑΕ Λεμεσού, αποφάσισε το περασμένο Φθινόπωρο να δώσει οδηγίες προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη της εν λόγω υπαλλήλου του Πρωτοκολλητείου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, αλλά και ενός δικηγόρου.

Η υπάλληλος και ο δικηγόρος αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφο και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Θυμίζουμε πως το 2012 στο βιβλίο καταχώρησης υποθέσεων του Πρωτοκολλητείου Λεμεσού είχε χρησιμοποιηθεί ακόμα και διορθωτικό υγρό για να σβηστεί παράτυπα υπόθεση και να εγγραφεί στη θέση της μια άλλη… Είχε καταστραφεί επίσης ο φάκελος της υπόθεσης που αποφασίστηκε να «θαφτεί».

Το «παιχνίδι», σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν γίνει και εξέτασε το ΤΑΕ Λεμεσού, ήταν σε βάρος επιχειρηματία από τη Λεμεσό. Ο δικηγόρος του (πρόκειται γι΄ αυτόν που πλέον κατηγορείται) φερόταν να του είπε ψέματα ότι η υπόθεσή του προχωρούσε, ωστόσο, στη θέση της είχε καταχωρίσει άλλη με τον τρόπο που περιγράψαμε. Μάταια ο άνθρωπος περίμενε η καταγγελία του να εξεταστεί από το δικαστήριο, κάτι που δεν γινόταν.

Η όλη υπόθεση συνδέεται και από σκανδαλώδη απάθεια που επεδείχθη στην περίπτωση της υπαλλήλου που πλέον βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η εν λόγω γραμματειακή λειτουργός συνέχισε να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της, χωρίς να ληφθεί κανένα απολύτως πειθαρχικό μέτρο. Ούτε πως διερευνάτο σε βάρος της ποινική υπόθεση. Ακόμα και τώρα πάει κανονικά στο γραφείο της στο Επαρχιακό ΔΙκαστήριο Λεμεσού! Θα βγαίνει, δηλαδή, από το γραφείο της και θα πηγαίνει στην δικαστική αίθουσα για να δικαστεί!

Από το υπουργείο Οικονομικών δεν έγιναν τα δέοντα, αλλά ούτε και από το Ανώτατο Δικαστήριο που όφειλε να κάνει πειθαρχική έρευνα και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ακόμα ένα παράδοξο είναι ότι την υπόθεση θα δικάσει δικαστής η οποία μοιραία συνεργαζόταν τόσα χρόνια με την κατηγορούμενη! Σίγουρα δεν αφήνουμε σκιές για το ποιόν της εν λόγω δικαστού, ωστόσο, ποιός εγγυάται ότι δεν θα επηρεαστεί άθελά της έχοντας απέναντί της ένα άτομο με το οποίο μοιραία είχε επαγγελματικές επαφές;

Σκιές έμειναν και για τον Πρωτοκολλητή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού Σάββα Κυριάκου. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας που ήταν θύμα της συμπαιγνίας τον κατήγγειλε στη Νομική Υπηρεσία. Ωστόσο, για την ώρα, ούτε γάτα, ούτε ζημιά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έδωσαν στον «γνωστό» δικηγόρο 900 ευρώ για διάταγμα, αλλά αν το είδατε εσείς…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Δικηγορική απάτη με συνενοχή υπαλλήλου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Πρωτοκολλητείου Λεμεσού - Επανήλθε στο πόστο της μια εκ των υπόπτων για παραποίηση εγγράφων

Επιστολή-καταγγελία στη Ν. Υπηρεσία με σαφείς αιχμές κατά του ΤΑΕ Λεμεσού – «Ξεκάθαρη εισήγηση από Σωτηριάδη» - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΤΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Το ΤΑΕ εισηγείται ποινική δίωξή της, αλλά ο Κάστανος «κρύβεται»

Έπαιζε με τη νοημοσύνη δημοσιογράφου και του έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα η Αρχιπρωτοκολλητής, Ειρήνη Χριστοδούλου

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top