Αναστασιάδης και Ακιντζί ενημερώθηκαν για τις τεχνοκρατικές διαβουλεύσεις στο Μοντ Πελεράν

Αναστασιάδης και Ακιντζί ενημερώθηκαν για τις τεχνοκρατικές διαβουλεύσεις στο Μοντ Πελεράν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε το Σάββατο από το διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, για το αποτέλεσμα των συζητήσεων της ομάδας εργασίας των τεχνοκρατών για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, στο Μοντ Πελεράν, ενώ και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, έτυχε ενημέρωσης το Σάββατο το πρωί από το διαπραγματευτή της τ/κ πλευράς, Οζντίλ Ναμί.

Ο κ. Μαυρογιάννης αναμένεται στο μεταξύ να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για επαφές στα ΗΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν με ολόκληρη τη διαπραγματευτική του ομάδα. Το τ/κ “πρακτορείο ειδήσεων” (ΤΑΚ) γράφει ότι κατά τη συνάντησή τους, στις 26 Ιανουαρίου, Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συζητήσουν για την προσαρμογή του συστήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων στις συνθήκες του 2017, θέμα το οποίο θα τεθεί στο δεύτερο μέρος, σε πολιτικό επίπεδο, της Διάσκεψης για την Κύπρο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Θα συζητήσουν επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, για τη μέθοδο των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος στα θέματα που εκκρεμούν στα άλλα πέντε κεφάλαια.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Σε ηλικία 88 ετών, ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε σήμερα από τη ζωή, λίγες ώρες αφότου απευθύνθηκε για τελευταία φορά στους χιλιάδες πιστούς Καθολικούς, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ανήμερα το Πάσχα.

BEST OF TOTHEMAONLINE