Χωρίς «νικητή» η πρώτη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Αναμένεται να τελειώσει αργά το βράδυ η ψηφοφορία

Χωρίς «νικητή» η πρώτη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Αναμένεται να τελειώσει αργά το βράδυ η ψηφοφορία

Δεν ανέδειξε νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρώτη ψηφοφορία μεταξύ των Ευρωβουλευτών, αφού κανένας από τους έξι υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν 718 βουλευτές. Από τις ψήφους 683 ήταν έγκυρες και 35 άκυρες. Ως εκ τούτου η απόλυτη πλειοψηφία ορίστηκε στις 342 ψήφους.

Από τους υποψηφίους έλαβαν: Αντόνιο Ταγιάνι 274 ψήφους, Τζιάνι Πιτέλα 183 ψήφους, Χέλγκα Στίβενς 77, Ζαν Λαμπέρτ 55, Ελεονόρα Φορέντσα 50, και Λαουρέντιου Ρεμπέκα 43.

Δεδομένου ότι ουδείς δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία θα υπάρξει δεύτερος γύρος ψηφοφορίας, ενώ για το δεύτερο γύρο παραμένουν εν ισχύ όλες οι υποψηφιότητες, κάτι που προδιαθέτει για το ενδεχόμενο μη ανάδειξης προέδρου ούτε και στο δεύτερο γύρο.

Για το δεύτερο γύρο υπάρχει ακόμα περιθώριο υποβολής και νέων υποψηφιοτήτων.

Η ψηφοφορία είναι μυστική και μπορεί να εξελιχθεί σε τέσσερις γύρους.

Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, ο νέος Πρόεδρος θα εκλέγει με απλή πλειοψηφία σε ένα τέταρτο και τελικό γύρο ψηφοφορίας μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στον τρίτο γύρο.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE