Κύπρος: Εκμεταλλεύονταν την αγάπη τους για τα ζώα - «Τσέπωναν» τις δωρεές που έκαναν για τα ζωάκια

Κύπρος: Εκμεταλλεύονταν την αγάπη τους για τα ζώα - «Τσέπωναν» τις δωρεές που έκαναν για τα ζωάκια

Κομπίνα για να τσεπώνουν τα χρήματα ανυποψίαστων δωρητών έστησαν λεγόμενες φιλοζωικές οργανώσεις.

Θύματα απάτης πέφτουν ανυποψίαστοι φιλόζωοι, κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία, όπου «φιλοζωικές» οργανώσεις πραγματοποιούν εκστρατείες για ενθάρρυνση του κοινού να προβούν σε δωρεές, με σκοπό την βοήθεια των οργανώσεων.

Οι εν λόγω εκστρατείες γίνονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, κτλ), όπου ενθαρρύνουν το κοινό να κάνει δωρεές για τις οργανώσεις που έχουν έδρα το νησί μας ή την Ισπανία.

Οι εκστρατείες στοχεύουν κυρίως βρετανούς, με την Αστυνομία του Yorkshire, να εκδίδει ειδοποίηση για προς τους πολίτες για την εν λόγω απάτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο στόχος της απάτης είναι βρετανοί, όπου καταθέτουν λεφτά για δωρεές, τα οποία και ξεπλένουν στη συνέχεια οι λεγόμενες φιλοζωικές οργανώσεις και τα βάζουν στη τσέπη.

Στη συνέχεια μέσα από συνεχόμενες δωρεές, το δίκτυο των δωρητών τους μεγαλώνει προσελκύοντας περισσότερους δωρητές.

Η Αστυνομία του Yorkshire, κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δωρεές που κάνουν για να είναι σίγουροι ότι τα λεφτά τους πάνε όντως για καλό σκοπό. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μήνυμα Προέδρου Χριστοδουλίδη - «Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας»

Μήνυμα Προέδρου Χριστοδουλίδη - «Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι «οι ευρωτουρκικές σχέσεις μπορούν να εξεταστούν μέσα από μια θετική προσέγγιση μόνο μέσα από εξελίξεις στο Κυπριακό» τονίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική».

BEST OF TOTHEMAONLINE