Το ξέρατε; Γιατί πάντα πεινάμε αφού πιούμε αλκοόλ;

Το ξέρατε; Γιατί πάντα πεινάμε αφού πιούμε αλκοόλ;

Σύνηθες φαινόμενο η επιδρομή σε καντίνες και λοιπά ταχυφαγεία μετά από μια νύχτα με πολύ αλκοόλ και επιτέλους ξέρουμε γιατί συμβαίνει!

Μια νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι το αλκοόλ δημιουργεί στον εγκέφαλο ένα αίσθημα πείνας, ενεργοποιώντας έτσι τα εγκεφαλικά σήματα που λένε στο σώμα ότι πρέπει να φάει περισσότερο.

Βέβαια τα σχετικά πειράματα έγιναν σε ποντίκια, όμως οι ερευνητές εκτιμούν ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους ανθρώπους.

Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί συχνά οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο όταν «κατεβάζουν» μερικά ποτηράκια. Η όρεξή τους ανοίγει, επειδή ο εγκέφαλος δίνει τη σχετική εντολή, μετά από «προτροπή» του αλκοόλ.

Όταν οι επιστήμονες μπλόκαραν με ένα φάρμακο τους σχετικούς νευρώνες του εγκεφάλου, τα ποντίκια που είχαν πιει αλκοόλ δεν πεινούσαν πια τόσο. Ας ελπίσουμε να κυκλοφορήσει σύντομα ένα τέτοιο φάρμακο και για εμάς, για να γλιτώσουμε τις άπειρες θερμίδες που παίρνουμε από τα μεταμεσονύκτια γεύματα λόγω μέθης!

 

Από οnMED.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 30 ημέρες υπό όρους συμφώνησαν οι ΗΠΑ με το Κίεβο - Αναμένεται η ρωσική απάντηση

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 30 ημέρες υπό όρους συμφώνησαν οι ΗΠΑ με το Κίεβο - Αναμένεται η ρωσική απάντηση

Οι ΗΠΑ τερματίζουν την διακοπή στην ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία και θα επαναλάβουν τη βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη συνάντηση με την ουκρανική αντιπροσωπεία στη Σαουδική Αραβία.

BEST OF TOTHEMAONLINE