Πατέρας και κόρη περιπλανιόντουσαν στη θάλασσα για ένα μήνα με χαλασμένο σκάφος - VIDEO

Πατέρας και κόρη περιπλανιόντουσαν στη θάλασσα για ένα μήνα με χαλασμένο σκάφος - VIDEO

Μια απίστευτη περιπέτεια στη θάλασσα έζησαν ένας Νεοζηλανδός και η εξάχρονη κόρη του που επί ένα μήνα θαλασσοδέρνονταν με χαλασμένο σκάφος, καταφέρνοντας να διασχίσουν την επικίνδυνη θάλασσα της Τασμανίας.

Ο 46χρονος Άλαν Λάνγκτον είχε σχεδιάσει μια μικρή εκδρομή με την κόρη του στο Bay of Islands στην ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας.

Όμως για κακή τους τύχη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ξέσπασε καταιγίδα που είχε σαν αποτέλεσμα να χαλάσει το πηδάλιο του σκάφους του και να μείνει ακυβέρνητο.

Επί έναν ολόκληρο μήνα οι δυο τους περιπλανιόντουσαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

«Όταν μείναμε χωρίς πηδάλιο δεν είχαμε και πολλές επιλογές», δήλωσε ο Λάνγκτον στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αφού έδεσε το σκάφος του χθες στην Ουλάντουλα, ένα λιμάνι 230 χλμ νότια του Σίδνεϊ.

«Περίμενα τον κατάλληλο καιρό, αλλά δεν ερχόταν. Ο καιρός μας πήγαινε προς τον νότο. Τότε αποφάσισα πως θα ήταν ασφαλέστερο να κατευθυνθούμε προς την Αυστραλία διασχίζοντας την Θάλασσα της Τασμανίας», συνέχισε.

Έτσι και οι δύο έφτασαν σώοι και αβλαβείς στην Ουλάντουλα, όπου θα επισκευαστεί το πηδάλιο του σκάφους τους και μετά θα αναχωρήσουν προς το Πορτ Κέμπλα για να περάσει από το τελωνείο της Αυστραλίας. 

 

Aπό: STAR

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE