ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: «Διαρροές και συγκάλυψη στοιχείων» - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: «Διαρροές και συγκάλυψη στοιχείων» - ΕΓΓΡΑΦΟ

​Με αφορμή τους μάρτυρες σε σχέση με το τετραπλό φονικό και την προστασία τους, επαναφέρει την πρόταση νόμου που κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του ‘16 εκ μέρους του ΑΚΕΛ, η Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Θυμίζουμε ότι, η πρόταση νόμου κάνει λόγο για την προστασία μαρτύρων οι οποίοι γνωστοποιούν πληροφορίες με στόχο το καλό του δημόσιου συμφέροντος, η οποία όπως πιστεύει η κ. Χαραλαμπίδου, θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην πάταξη της διαφθοράς.  

Τρανό παράδειγμα που αφορά την συγκεκριμένη πρόταση νόμου, είναι οι διαρροές που έγιναν σε σχέση με το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας. Όπου αντί να ενημερωθεί η Interpol Βελιγραδίου, έγινε συγκάλυψη εγκληματικών στοιχείων, αλλά διαρροές τόσο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και από την Αστυνομία, οδήγησαν στην αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου.

Στην επιστολή πιο κάτω, η οποία απευθύνεται στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Γιώργο Γεωργίου, η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι της ακούγεται αντιφατικό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει πρόθεση για να καταθέσει παρόμοια πρόταση με αυτής του ΑΚΕΛ το Υπουργείο, αλλά ο Υπουργός φαίνεται να έχει τεράστιο ζήτημα με τις διαρροές και αυτούς που τις έκαναν.

Σημειώνει επίσης ότι αποκαλύψεις των ΜΜΕ, οδήγησαν σε μια σειρά ενεργειών οι οποίες έσπειραν τον φόβο σε αυτούς που έπραξαν το καθήκον τους, να μην συγκατανεύσουν στην συγκάλυψη, γι’ αυτό και ζητά την άμεση συζήτηση από την Επιτροπή την συγκεκριμένη πρόταση που έθεσε το ΑΚΕΛ.

Δείτε την επιστολή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής επιτροπής:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κύπρος παρέλαβε, επίσημα τη σκυτάλη της Προεδρίας από τη Δανία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με μια ανταλλαγή δώρων μεταξύ της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένας Ραουνά και της ομολόγου της Μαρία Μπγιέρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE