Ως αυτού εξοχότητες χαρακτηρίζει Αναστασιάδη και Ακιντζί η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών

Ως αυτού εξοχότητες χαρακτηρίζει Αναστασιάδη και Ακιντζί η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών

Προβληματισμό έχει προκαλέσει σε μερίδα πολιτικών κομμάτων αλλά και πολιτών η επίσημη ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την σύγκληση τη Διεθνούς Διάσκεψης στην οποία εξομοιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει:

«H διάσκεψη θα λάβει χώρα σε αίθουσα (Council Chamber) στο Παλάτι των Εθνών "με τη συμμετοχή της Αυτού Εξοχότητας Νίκο Αναστασίαδη, της Αυτού Εξοχότητας Μουσταφά Ακιντζί, του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε και των εκπροσώπων των εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Η ΕΕ θα συμμετέχει επίσης ως παρατηρητής/ενδιαφερόμενο μέρος».

Το ερώτημα είναι αν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, ο Νίκος Αναστασιάδης, θα δηλώσει όπως δεσμεύτηκε, ενώπιον των υπολοίπων μερών ρητώς ότι παρευρίσκεται στην διάσκεψη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, ως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, ανεβάζοντας τη βαθμολογία σε A από A-, ενώ παράλληλα αναθεώρησε το outlook σε σταθερό (από θετικό).

BEST OF TOTHEMAONLINE