ΓΕΥΝΕΥΗ: Σκληρή διαπραγμάτευση για τα θέματα Διακυβέρνησης.

ΓΕΥΝΕΥΗ: Σκληρή διαπραγμάτευση για τα θέματα Διακυβέρνησης.

Συνεχίζεται στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επί των διαφωνιών για τα ζητήματα της Διακυβέρνησης.

Από ε/κ πλευράς τα θέματα που συζητούνται έχουν χαρακτηριστεί ως δύσκολα και ευαίσθητα.

Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συμμετέχουν στη συνάντηση ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστουδουλίδης, και τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας Πόλυς Πολυβίου και Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE