Το Κυπριακό συζήτησαν Ερντογάν και Γ.Γ του ΟΗΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία

Το Κυπριακό συζήτησαν Ερντογάν και Γ.Γ του ΟΗΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία

Το Κυπριακό συζήτησε με τον νέο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ενρτογάν σε τηλεφωνική του επικοινωνία το Σάββατο 7/1 ενόψει της διάσκεψης της Γενεύης.

Πηγές της τουρκικής προεδρίας αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως η τουρκική πλευρά είναι υπέρ μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό η οποία να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. 

Ερντογάν και Γκουτέρες επεσήμαναν ότι οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη μπορεί να είναι μια σημαντική ευκαιρία για την λύση του Κυπριακού. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE