Telegraph: Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες παγκοσμίως με την υψηλότερη οπλοκατοχή – ΧΑΡΤΗΣ

Telegraph: Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες παγκοσμίως με την υψηλότερη οπλοκατοχή – ΧΑΡΤΗΣ

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», καταγράφει στοιχεία για την παγκόσμια οπλοκατοχή, σύμφωνα με την επιθεώρηση φορητών όπλων.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα, στη βάση πρόσφατων στοιχείων από την Επιθεώρηση Φορητών Όπλων, κατατάσσει τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση με  112,6 όπλα ανά 100 κατοίκους κάτι που αναλογεί σε περισσότερα από ένα όπλο για κάθε Αμερικάνο πολίτη.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Σερβία, με 75,6 πυροβόλων όπλων, συνήθεια που εν μέρει απορρέει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στη δεκαετία του ΄90, μετά τους πολέμους, καθώς και τη νομοθεσία περί όπλων η οποία θεωρείται πιο φιλελεύθερη για τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ακολουθεί η Υεμένη με 54,8, η Ελβετία με 45,7 και η Κύπρος συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα παγκοσμίως με 36,4 όπλα ανά 100 κάτοικους.

Δείτε τον χάρτη:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στο Κίτι: Έχασε τη ζωή του 31χρονος Ελληνοκύπριος μετά από ατύχημα με αλεξίπτωτο σε παραλία – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Τραγωδία στο Κίτι: Έχασε τη ζωή του 31χρονος Ελληνοκύπριος μετά από ατύχημα με αλεξίπτωτο σε παραλία – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 08:30 σήμερα το πρωί ενώ δύο Eλληνοκύπριοι πετούσαν με μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς paramotor glider (τύπος ανεμοπτέρου που έχει βενζινοκίνητο κινητήρα με έλικα στο πίσω μέρος) (ο καθένας το δικό του) στην παραλιακή περιοχή Παρασόλια στο Κίτι.

BEST OF TOTHEMAONLINE