ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΙ 2016: Το τετραπλό φονικό και οι διαταραγμένοι δολοφόνοι – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΟΝΟΙ 2016: Το τετραπλό φονικό και οι διαταραγμένοι δολοφόνοι – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δέκα δολοφονίες και 13 θύματα είναι ο απολογισμός των φονικών που σημειωθήκαν την χρονιά που μας πέρασε.

Όσο κι αν σας ακούγεται παράξενο, πέραν από τα άγρια φονικά με φόντο τις φατρίες και τα ναρκωτικά, αυτό που κρατάμε ως νέο στοιχείο για το 2016 είναι πως οι οικογενειακές τραγωδίες αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Άλλο ένας σημαντικός παράγοντας είναι πως οι δράστες είναι άτομα που πάσχουν από ψυχολογικές διαταραχές.

1/03/2016 – Η δολοφονία του «Τσικίτο» από επαγγελματία δολοφόνο - σκοπευτή

Το βραδύ της Τρίτης 01/03/2016 γύρω στις 21:00, ο Γιώργος Γεωργίου άλλως «Τσικίτο» δολοφονείται έξω από το σπίτι του στην Πύλα. Ο επαγγελματίας εκτελεστής έχει στοχεύσει το θύμα του από απόσταση 150 μέτρων από ύψωμα που βρίσκεται απέναντι από την οικία του θύματος. Δυο σφαίρες σκότωσαν τον «Τσικίτο» καθώς τον έπληξαν στα ζωτικά όργανα και επήλθε έτσι, ο θάνατος του 40χρονου.

«Κλειδί» το απέναντι βουνό για το φόνο του «Τσικίτο»  στην Πύλα

03/03/2016 – Συζυγοκτόνος Κατσάρης: «Για το λάθος που έκαμα αξίζει μου κρεμάλα»

Στις Κεντρικές Φυλακές για τα επόμενα 6 χρόνια θα παραμείνει ο 80χρονος συζυγοκτόνος Γιάγκος Κατσαρής ο οποίος στις 03/03/2016 σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του, Ζωή Κατσάρη με πέντε σφαίρες. Η δολοφονία της Κατσαρή διεπράχθη  στην οικία της, στην περιοχή Σιηρόλακος πίσω από τον πύργο της Ρήγαινας στα Περβόλια. Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας ήταν η αλλοδαπή οικιακή βοηθός της Ζωής Κατσαρή.

ΦΟΝΟΣ ΠΕΡΒΟΛΙΑ - Συζυγοκτόνος Κατσαρής: «Για το λάθος που έκαμα αξίζει μου κρεμάλα»

Το ζευγάρι είχε διαπληκτιστεί για οικονομικούς λόγους με αποτέλεσμα ο Κατσαρής να ανασύρει το περίστροφο που είχε στην κατοχή του και να πυροβολήσει τη εν διαστάση σύζυγό του.

22/03/2016 – Νύφη δολοφονεί την πεθερά της και μετά αυτοκτονεί

Σοκ προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας της Ευανθίας Ανδρέου η οποία βρήκε φρικτό θάνατο από την ιδιά της την νύφη της.

Ο θάνατος της 61χρονης Ευανθίας συγκλόνισε τους οικίους της. Σκαλίζοντας το παρελθόν της 57χρονης νύφης, αντιλαμβάνεται κανείς πως η ίδια είχε σοβαρά ψυχολογικά πρόβληματα.  

Άγριο το φονικό στη Λεμεσό: Της πολτοποίησε το κεφάλι με σκεπάρνι! Βρήκε νεκρή τη μητέρα του και φώναζε «βοήθεια, βοήθεια» ο γιος της

Όπως μας ανέφεραν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος της θανούσας, η 57χρονη έκανε την ζωή των δικών της ανθρώπων μαρτύριο.

Φονικό Γερμασόγειας: Είχε βάλει φυλακή τον άνδρα της για ναρκωτικά! - Για βασανιστήρια μιλούν οι γείτονες

Η 57χρονη δράστης από την Ρωσία, Ζηναίδα Χαραλάμπους, η οποία πολτοποίησε με σκεπάρνι το κεφάλι της 61χρονης πεθεράς της. Αφού την σκοτωσε, της άναψε καντήλι, βάζοντας το στο κομοδίνο δίπλα από το νεκρό κορμί της.

25/04/2016 – Δολοφονείται ο «Καμαρκώτης» από τον κολλητό του!  Άδειαζε τον γεμιστήρα…

Ποινή φυλάκισης 20 ετών επιβλήθηκε στον Γιώργο Ξιούρουππα για τον φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου(Καμαρκώτης).

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΞΙΟΥΡΟΥΠΠΑ: Οι βαριές κουβέντες μεταξύ τους και το απειλητικό τηλεφώνημα – «Βάλλουμε τζιαί εμείς πόμπες – Εν με τούτο που να τον σκοτώσω»

Όπως είχαμε σημειώσει σε ρεπορτάζ μας, το θύμα πίστευε ότι ο Ξιούρουππας ήταν το άτομο που «κάρφωσε» τον Χριστοδούλου για υπόθεση ναρκωτικών, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη του πριν από δυο μέρες και αφέθηκε αργότερα ελεύθερος.

Δέκα ώρες μετά τη διάπραξη του άγριου φονικού στη Λάρνακα η αστυνομία συνέλαβε τον 45χρονο Γιώργο Ξιούρουππα στον Κάτω Πύργο.

Οι πληροφορίες του θύματος στην Αστυνομία φαίνεται να ήταν ο λόγος για τον οποίο συναντήθηκαν Χριστοδούλου και ο Ξιούρουππας τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας (25/04) στο νυχτερινό κέντρο για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Μάλιστα πριν από την δολοφονία προηγήθηκε έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο αντρών. 

Ο Ξιούρουππας βγάζει το πιστόλι και με μένος γαζώνει το θύμα του παντού. Αλλάζει γεμιστήρα και συνεχίζει να τον πυροβολεί. Ο «Γιώτης» πέφτει νεκρός από εννέα σφαίρες.

Ο 45χρονος δολοφόνος προσπαθεί να διαφύγει μέσω των Κατεχομένων όμως δεν τα καταφέρνει. «Εν με τούτο που τον έπαιξα, μεν φοάστε κάμετε τη δουλεία σας». Αυτά ήταν τα λόγια του Γιώργου Ξιούρουππα κατά την σύλληψη του στις 25 Απριλίου στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας. 

Συνελήφθη ο  Ξιούρουππας για το φόνο της Λάρνακας

Στην αγόρευσή του ο δικηγόρος του Ξιούρουππα ανέφερε πως  ο Χριστοδούλου τον είχε προσβάλει δημοσίως, λίγο πριν από τον φόνο, λέγοντάς του «ρουφιάνε, σπιούνε».

12/06/2016 – Νεκρός από ναρκωτικά ο Χρίστος Τσιαλουπης

Μεταφέρθηκε με πλήρη απώλεια των αισθήσεων του, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο 35χρονος Χρίστος Τσιαλούπης, από τη Λεμεσό. Οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατο του. Από τις έρευνες της Αστυνομία διαπιστώθηκε πως την προηγουμένη νύκτα, ο 35χρονος μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, μετέβησαν στο Τραχώνι όπου συνάντησαν άλλα δύο πρόσωπα, με σκοπό να προμηθευτούν ναρκωτικά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δυο πρόσωπα ηλικίας 22 και 28χρονων αντίστοιχα. Το ΤΑΕ Λεμεσού ερευνά την υπόθεση ως φόνος.

23/06/2016 – Τετραπλό φονικοί – Τα δυο ανήλικα παιδιά που βλέπουν την δολοφονία των γονιών τους

Το φονικό που συγκλόνισε την Κύπρο. Ο στόχος των πληρωμένων δολοφόνων επετεύχθη. Νεκρός ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο Ηλίας και η Σκεύη Χατζηευθυμίου καθώς και ο ένας εκ των Αλβανών εκτελεστών, Jani Vogli

Το έργο επαναλαμβάνεται ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά από το πενταπλό φονικό. Στην ιδιά μάλιστα διεύθυνση με την μόνη διαφορά πως ο στόχος αυτή την φορά πέφτει νεκρός.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η Σωτήρα Νεοφύτου αλλά βγαίνει πολύ σύντομα

Δυο ανήλικα παιδιά γίνονται θεατές στην δολοφονία των γονιών τους και άλλων δυο προσώπων. Από τα πυρά των εκτελεστών γλυτώνει ο ΜΜΑΔίτης κουμπάρος του Φάνου ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τα ανήλικα από τα πυρά.

Το μαφιόζικο κτύπημα είχε οργανωθεί για τα καλά. Η Αστυνομία δέχεται τα πυρά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς εδώ και καιρό ο Καλοψιδιώτης ενημέρωνε το Αρχηγείο πως χρειαζόταν προστασία.

Φονικό Αγ. Νάπας: «Εγώ τον σκότωσα» - Μαρτυρία για τον φονιά του Αλβανού εκτελεστή Jani Vogli

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν οι  Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης, ο Παναγιώτης Πένταυκας, Λοι Ντέγιαν, η Σοφία Γρηγορίου, ο Πάμπος Ανδρέου καθώς και η αρραβωνιστικία του Σωτήρα Νεοφύτου. Να σημειώσουμε πως για την υπόθεση καταζητείται ο δεύτερος εκτελεστής.

Ήδη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο οδηγός των εκτελεστών Χαράλμαπος Ανδρέου και σε πέντε μήνες φυλάκιση η φίλη του Σώτια Νεοφύτου με τον Ανδρέου να είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

14/08/2016 – Η δολοφονία του Βρετανού Τζορτζ Λο από δυο Τουρκοκύπριους

Οι δυο καταζητούμενοι από την Κυπριακή Αστυνομία Μεχμέτ Ακπινάλ και Σαλί Αχμέτ παραδέχτηκαν στις κατοχικές αρχές τον φόνο του Τζορτζ Χένρι Λο στην Αγία Νάπα που διέπραξαν τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου.

Φόνος Αγία Νάπα: Παραδέχτηκαν την δολοφονία του Βρετανού οι καταζητούμενοι

Συνεργός στην υπόθεση είναι η 48χρονη Κούλλα από Λάρνακα. Η γυναίκα, διατηρούσε δεσμό με ένα από τους δύο Τουρκοκυπρίους, ανακρινόμενη ανέφερε σε  θεληματική της κατάθεση ότι ο φίλος της, της εκμυστηρεύτηκε ότι μαζί με άλλο Τ/κ μαχαίρωσαν τους δυο Βρετανούς με τους οποίους συνεπλάκησαν, επειδή οι Τ/κ τους έκαναν παρατήρηση διότι ουρούσαν σε δημόσιο μέρος.

ΦΟΝΟΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ: Αρνείται τα πάντα η Κούλλα – Όσα έγιναν στο δικαστήριο

Οι δυο Τουρκοκύπριοι παραμένουν υπό σύλληψη στα Κατεχόμενα για άλλα αδικήματα ενώ δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στις Κυπριακές Αρχές.

Φόνος Αγ. Νάπας: Κλειδί οι μαρτυρίες της Αναστασίου και του Μπάρκερ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

15/10/2016 – Περιλούζει με καυστικό υγρό την πρώην συμβία του

Συνελήφθη  για φόνο εκ προμελέτης  ο 44χρονος άντρας που περιέλουσε την πρώην συμβία του με καυστικό υγρό.

Ο 44χρονος γύρω στις 2:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/10) , την περιέλουσε με καυστικό υγρό σε όλο της το σώμα προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα και αιμορραγία. Μάρτυρας στο περιστατικό ήταν ο 18χρονος γιος της γυναίκας από την Ρουμάνια.

11/11/2016 – Έσφαξε την μάνα του – Μπαινοβγαίνε στην Αθαλάσσα ο δράστης

Σε αιμορραγικό σοκ οφείλεται ο θάνατος της άτυχης 65χρονης μητέρας του 36χρονου δράστη ο οποίος της μαχαίρωσε στο λαιμό το πρωί της Παρασκευής (11/11) στο σπιτικό τους στον Άγιο Δομέτιο. Μετά την διάπραξη ο δράστης μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής του όπου παρέδωσε δυο μαχαιριά.

ΦΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΟΜΕΤΙΟΥ: Κάρφωσε το μαχαίρι στο λαιμό και το πρόσωπο της μητέρας του πάνω από δυο φορές

Ο σύζυγος της θανούσας έλειπε τη στιγμή της διάπραξης του φόνου καθώς είχε πάρει την εγγονή του στο σχολείο…

Στο σπίτι του είχε εντοπιστεί από τις Αρχές, χειρόγραφη σημείωση από τον 36χρονο ο οποίος επέρριπτε ευθύνες στην μητέρα του για ένα ασήμαντο συμβάν. 

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για άτομο που ψυχολογικά προβλήματα και μπαινοέβγαινε στο ψυχιατρείο της Αθαλάσσας.

Τραγική φιγούρα η αδερφή – Ο πατέρας της πήρε την εγγονή στο σχολείο και ο αδερφός της σκότωσε την μάνα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η αδερφή του δράστη καθώς επίσης και ο πατέρας του κατέρρευσαν ψυχολογικά από την στυγερή αυτή δολοφονία ενώ θλίψη προκάλεσε το γεγονός και σε όλη την κοινή γνώμη αφού μιλούμε για μια οικογενειακή τραγωδία.

08/12/2016 – «Αμερικάνος», ο δράστης που έγινε θύμα – Οι πυροβολισμοί, η φονική σύγκρουση και τα ναρκωτικά

Οι δυο άλλοτε καλοί φίλοι, Αντρέας Στυλιανού και Βαλεντίνος Στυλιανού ήρθα σε ρήξη με αποκορύφωμα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 07/12  να γίνει το μοιραίο. 

Στην όλη υπόθεση όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, κρύβεται υπόθεση ναρκωτικών. Η σύλληψη του 31χρονου Βαλεντίνου την Τρίτη 06/12 και η απελευθέρωση από τις Αρχές ήταν η αιτία ο 40χρονος «Αμερικάνος» να τον θεωρεί ύποπτο για την σύλληψη  άλλου προσώπου που οδηγούσε το όχημα της μητέρας του.

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Άνοιξε» το κεφάλι του από την σύγκρουση – Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή

Οι σχέσεις των δυο φίλων «χάλασαν» με αποτέλεσμα ο «Αμερικάνος» να μεταβεί στην οικία του 31χρονου για να τον σκοτώσει αφού προηγουμένως τον απείλησε. Τελικά, μετέβη με την μοτοσικλέτα του στον Άγιο Ιωάννη Χαράκη, έριξε πυροβολισμούς στο σπίτι του σκοτώθηκε από το όχημα του Βαλεντίνου ο οποίος περιπολούσε την γειτονιά.

Φονικό Λεμεσού: Το «κάρφωμα», οι απειλές, οι πυροβολισμοί και η θανατηφόρα σύγκρουση – Η φιλία που «χάλασε» για τα ναρκωτικά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 25χρονος Σάιμον Κωσταντίνου για τον οποίο υπήρχε μαρτυρία εναντίον του που τον ήθελε να είναι συνοδηγός εκείνο το βραδύ. Τελικά ο 25χρονος αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο Βαλεντίνος θα οδηγηθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Αυτά ήταν τα φονικά που διαπράχθηκαν κατά το έτος 2016 σύμφωνα και με την Αστυνομία Κύπρου.

Το δυστυχές είναι πως αρκετά από τα φονικά διεπράχθησαν από άτομα που έχρηζαν ψυχολογική στήριξη όμως δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους δεν έλαβαν έγκαιρα τα μέτρα τους.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top