Όλα τα ονόματα που παίζουν για την αντιδημαρχία στη Λεμεσό - Θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αντιδήμαρχος της Κύπρου

Όλα τα ονόματα που παίζουν για την αντιδημαρχία στη Λεμεσό - Θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αντιδήμαρχος της Κύπρου

Οι δημοτικές εκλογές μπορεί να πέρασαν ωστόσο εκκρεμούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέων αντιδημάρχων και η Λεμεσός ως ο μεγαλύτερος Δήμος της Κύπρου συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον με την ονοματολογία και το παρασκήνιο να έχουν την τιμητική τους.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ προσανατολίζεται να στηρίξει τον Νίκο Σύκα ο οποίος έχει εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος πρώτος, με 2020 σταυρούς.

Ωστόσο, από τον ΔΗΣΥ ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκφράσει και η Αθηνά Σπύρου, ο Άριστος Αριστείδου, ο Μιχάλης Βασιλείου καθώς επίσης και ο Κώστας Γιάλλουρος με τον Σύκα όμως να παραμένει το φαβορί.

Από πλευράς ΑΚΕΛ δεν έχει βγει προς τα έξω κανένα όνομα με τις πληροφορίες να θέλουν το κόμμα της αριστεράς να στηρίζει τον ενδιαφερόμενο του ΔΗΚΟ, ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης.

Από την Συμμαχία έχει ακουστεί το όνομα της Νίκης Παντελίδου ενώ από την ΕΔΕΚ του Αδάμου Κόμπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΔΗΣΥ μετράει 10 δημοτικούς συμβούλους, το ΑΚΕΛ 6, το ΔΗΚΟ 4, η ΕΔΕΚ 2, η Συμμαχία 1 όπως επίσης η Αλληλεγγύη, οι Οικολόγοι και το ΕΛΑΜ.

Έτσι, σημαντικό ρόλο στην εκλογή νέου αντιδημάρχου θα καθορίσουν τόσο οι συμμαχίες μεταξύ κομμάτων όσο και ο αριθμός των υποψηφίων που κατέλθουν με τα σενάρια εκλεξιμότητας να θεωρούνται ακόμη πρόωρα. 

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Λεμεσού είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος της Κύπρου έχοντας ετήσιο εισόδημα 16.403 ευρώ.    

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE