Αεροπλάνα σηκώνονται από την Τύμπου, περνούν πάνω από τον Άγιο Δομέτιο και κατευθύνονται προς Παλιομέτοχο

Αεροπλάνα σηκώνονται από την Τύμπου, περνούν πάνω από τον Άγιο Δομέτιο και κατευθύνονται προς Παλιομέτοχο

Μπάτε σκύλοι αλέστε ο εναέριος χώρος της Κυπριακής Δημοκρατίας... Οι πτήσεις από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου πάνω από τον Άγιο Ανδρέα και τον Άγιο Δομέτιο τείχνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο ThemaOnline, τις τελευταίες 20 ημέρες αεροσκάφη απογειώνονται από την Τύμπου, περνούν πάνω από τον Άγιο Δομέτιο και κατευθύνονται προς το Παλιομέτοχο (νοτιοδυτικά).

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι αυτό το φαινόμενο είναι με τις ευλογίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δίνει σχετική άδεια λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί. Από το παράνομο αεροδρομιο της Τύμπου θεωρούν πιο ασφαλές να περάσουν κάποιες πτήσεις πάνω από τις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζητούν σχετική άδεια που εν τέλει δίδεται.

Πέραν από την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η κατάσταση στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, τίθεται και πολιτικό ζήτημα. «Έχουμε λύσει το Κυπριακό και δεν το γνωρίζουμε;» μας ανέφερε χαρακτηριστικά πολίτης που διαμένει στο ακριτικό προάστιο της Λευκωσίας. «Πώς γίνεται να κάνουμε λόγο για ψευδοκράτος και την ίδια ώρα να το αντιμετωπίζουμε ως νόμιμο κράτος εμείς οι ίδιοι;» διερωτήθηκε το ίδιο άτομο.

Φάνης Μακρίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.