ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αήθη και αναίτια χαρακτηρίζει την επίθεση προς την δημοσιογράφο Άννα Ανδρέου από τον Ευρωβουλή Κώστα Μαυρίδη η Ένωση Συντακτών

Αήθη και αναίτια χαρακτηρίζει την επίθεση προς την δημοσιογράφο Άννα Ανδρέου από τον Ευρωβουλή Κώστα Μαυρίδη η Ένωση Συντακτών

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου με σημερινή ανακοίνωσή 27/12 του καταδικάζει έντονα την `αήθη και αναίτια επίθεση`, όπως την χαρακτηρίζει, που υπέστη η δημοσιογράφος Άννα Ανδρέου από τον ευρωβουλευτή, Κώστα Μαυρίδη τον οποίον καλεί να ανακαλέσει τα όσα προσβλητικά, όπως αναφέρει, διατύπωσε ή άφησε να νοηθούν σε βάρος της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, η συνάδελφος Άννα Ανδρέου, επαγγελματίας δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΚ εδώ και δεκαετίες, ζει και εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη ως ανταποκρίτρια του ΡΙΚ και του ΚΥΠΕ στην Τουρκία.

Η ΕΣΚ αναφέρει ότι ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον «Φιλελεύθερο» στις 24 Δεκεμβρίου, “ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την δημοσιογράφο Ανδρέου ως φερέφωνο του τουρκικού κράτους διότι, άκουσον - άκουσον, `δεν τυγχάνει οποιασδήποτε δίωξης από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο όμως φυλακίζει εκατοντάδες άλλους δημοσιογράφους με την υποψία διαφορετικής άποψης`”

Η συνάδελφος Άννα Ανδρέου, προσθέτει η ΕΣΚ, “επιτελεί δημοσιογραφικό έργο, μεταφέροντας στην κυπριακή κοινή γνώμη τα όσα συμβαίνουν και τα όσα διατυπώνονται στην τουρκική επικράτεια”.

“Αυτός είναι ο ρόλος, η αποστολή και το επαγγελματικό της καθήκον. Και δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει καλύτερα όλα τα πιο πάνω από τις …Φυλακές του Ινσιρλίκ, ικανοποιώντας το πατριωτικό αίσθημα των όποιων επιτιμητών. Η Άννα Ανδρέου-  αλλά και οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος – δεν μπορούν να λοιδορούνται και να διασύρονται μόνο και μόνο γιατί κάνουν τη δουλειά τους”, σημειώνει.

“Όποτε παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα διασυρμού συναδέλφων, προστίθεται στην ανακοίνωση, “ η ΕΣΚ θα παρεμβαίνει. Συνάμα, η ΕΣΚ θα παρεμβαίνει και όποτε παρατηρούνται φαινόμενα εκτροπής συναδέλφων”.

Στην προκειμένη περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση, το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί τον ευρωβουλευτή Μαυρίδη να αναθεωρήσει την όλη στάση του και να ανακαλέσει τα όσα προσβλητικά διατύπωσε ή άφησε να νοηθούν σε βάρος της Άννας Ανδρέου”.

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ στο άρθρο του αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίο του Αθανάσιου Χρυσάφη (πολεμιστή της ΕΛΔΥΚ), «Οι Άγνωστοι Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ 1974» που έγινε στη κατάμεστη, όπως γράφει, αίθουσα στη Δημοσιογραφική Εστία, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα εκκωφαντική την απουσία της Κυβέρνησης.

Αναφέρει επίσης ότι “η απούσα Κυβέρνηση στο πιο πάνω βιβλίο, έλαβε μέρος και εγκωμίασε πριν μερικούς μήνες το βιβλίο `Ραντεβού με τους Στρατηγούς` της δημοσιογράφου Άννας Αντρέου όπου  περιέχονται συνεντεύξεις  των διοικητών μονάδων του τουρκικού στρατού στην εισβολή το 1974”.

Η Ά. Αντρέου διατείνεται, σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, ότι, προτού πάρει τις συνεντεύξεις, μελέτησε όλα τα βιβλία για την εισβολή. Αλλά στην συνέντευξη (Σημ. με τον Νεσέτ Ικίζ) δεν ρώτησε καν τον πασά-διοικητή για το έγκλημα που διέπραξαν (με ή χωρίς την διαταγή του) οι Αττίλες του, ούτε καν νύξη για αυτό το πασίγνωστο απάνθρωπο έγκλημα, ή έστω άλλο που ομολόγησαν επώνυμα Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες σε βιβλία για την εισβολή. Ούτε έγινε καν αναφορά ότι, πέραν από τις μαρτυρίες, τα ανασυρθέντα οστά από τον μαζικό τάφο των 12 επιβεβαίωσαν επιστημονικά το έγκλημα.

“Αυτά όμως απουσιάζουν από το `Ραντεβού με τους στρατηγούς` που ο Πρ. Αναστασιάδης, ο Κυβ. Εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης και ο Α. Κυπριανού (ΑΚΕΛ) έκριναν άξιο να παραστούν και αναδείξουν… αλλά στο βιβλίο «Οι Άγνωστοι Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ» δεν εκπροσωπήθηκε καν η Κυβέρνηση.  

Ο Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι η Άννα Αντρέου “δεν τυγχάνει οποιασδήποτε δίωξης από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο όμως φυλακίζει εκατοντάδες άλλους δημοσιογράφους με την υποψία διαφορετικής άποψης. Όπως λοιπόν δεν έθεσε τα εγκλήματα του 1974, κατά παρόμοιο τρόπο ίσως δεν γνωρίζει ούτε για τα μαζικά εγκλήματα που το καθεστώς Ερντογάν διαπράττει σήμερα εναντίον Τούρκων, Κούρδων, Αλεβιτών και άλλων”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαυρίδης.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top