ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζει στο αυτοκίνητό του για 8 μήνες – «Επέρασε που τον νου μου να κάμω τίποτε για να πάω φυλακή» - «Εν να ήταν καλύτερα μέσα» - VIDEO

Ζει στο αυτοκίνητό του για 8 μήνες – «Επέρασε που τον νου μου να κάμω τίποτε για να πάω φυλακή» - «Εν να ήταν καλύτερα μέσα» - VIDEO

Το δράμα του συνανθρώπου μας Αντρέα Χρίστου που ζει τους τελευταίους 8 μήνες μέσα στο αυτοκίνητό του, φιλοξένησε στην εκπομπή της στο ΡΙΚ η Ελίτα Μιχαηλίδου.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σε επικοινωνία μας με τον κύριο Χρίστου, μας μίλησε για τον Γολγοθά που ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα και τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του κατά διαστήματα.

Ο κύριος Χρίστου, είπε ότι μετά την εκπομπή της Ελίτας, δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας οι οποίοι του προσέφεραν λεφτά για να μπορέσει να βρει επιτέλους στέγη.

«Πολλοί επιάν με τηλέφωνο για να μου δώκουν λεφτά που κοντά ή για να τους πω αν έχω κανένα λοαρκασμό στην Τράπεζα για να μου βάλουν μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Χρίστου.

Το αίτημα του κυρίου Ανδρέα είναι να τον εγκρίνει η Κυβέρνηση ούτως ώστε να μπορεί να λαμβάνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Όπως δήλωσε στο ΤhemaOnline, έχει οκτώ και πλέον μήνες που έκανε αίτηση για το ΕΕΕ, με την αρμόδια υπηρεσία να ζητά περισσότερα έγγραφα και να μην του απαντούν.

«Την τελευταία φορά μου εζήτησαν το ΙΒΑΝ μου τζίαι εθιακονούσα για να βάλω πεζίνα».

«Ας εν καλά οι φίλοι μου, διούν μου ένα βούκκο φαΐ να φάω. Έν τους το ζητώ εγώ, εν θέλω να είμαι μες τα πόθκια τους τζιαί της οικογένειάς τους».

«Έμεινα νηστικός για πολλές μέρες γιατί αντρέπουμουν τζιαί εν έθελα να ενοχλήσω τους φίλους μου»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση που έκανε στην Ελίτα ο κύριος Χρίστου, ότι δηλαδή θα ήθελε να κάνει κάτι για να πάει ξανά πίσω στη φυλακή, μας είπε χαρακτηριστικά «εν επέρασε στον νου μου να πειράξω κανένα ή να κάμω κανενού κακό. Απλά έρεξε που τον νου μου να το κάμω για να μεν είμαι μες το αυτοκίνητο συνέχεια τζιαί να παώνω». 

Ο κύριος Χρίστου μας δήλωσε ότι έχει δυο παιδιά τα οποία είναι και παντρεμένα, τα οποία δεν ήθελε να ενοχλήσει με την παρουσία του και να είναι βάρος σε αυτά.

Σημειώνουμε ότι ο κύριος Χρίστου, πριν να πάει φυλακή, ενοικίαζε ένα σπίτι από την δουλειά του στον ιππόδρομο και αργότερα από το εισόδημα που λάμβανε από το Γραφείο Ευημερίας, καθώς κτύπησε και δεν μπορούσε να εργαστεί πλέον.

«Όταν βγήκα από την φυλακή, εδιούσαν μου €200 για να νοικιάζω σπίτι. Ενώ σιγά σιγά εκόψαν μου τα. Είπαν μου ότι εγκριθώ εν εγκριθώ που το ΕΕΕ, τζίνοι εν να μου τα κόψουν. Εξέραν τα προβλήματά μου. Έχουν ένα ολόκληρο φάιλ για τζίνα, τζιαί πάλε εκόψαν μου το».

Όσον αφορά την φυλάκισή του, ο κύριος Χρίστου δήλωσε στο ThemaOnline, ότι μπήκε μέσα λόγω αμφιβολιών και πως η υπόθεσή του θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να βρει το δίκιο του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top