ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους υποψήφιους δημάρχους που στηρίζει στην Επαρχία Λευκωσίας παρουσίασε ο ΔΗΣΥ

Τους υποψήφιους δημάρχους που στηρίζει στην Επαρχία Λευκωσίας παρουσίασε ο ΔΗΣΥ

Τους υποψήφιους δημάρχους της Επαρχίας Λευκωσίας, που στηρίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, παρουσίασε απόψε στη Δημοσιογραφική Εστία, ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δήλωσε πως το υφιστάμενο μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης ολοκλήρωσε τον κύκλο του και ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμό.

Οι υποψήφιοι στην Επαρχία Λευκωσίας, που στηρίζει ο ΔΗΣΥ, είναι για το Δήμο Λευκωσίας τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, για το Στρόβολο το Λάζαρο Σαββίδη, για την Έγκωμη τον Ζαχαρία Κυριάκου, για το Γέρι τον Αργύρη Αργυρού, για την Αγλαντζιά τον Χαράλαμπο Πετρίδη, για τα Λατσιά τον Χρίστο Πιτταρά, για το Δήμο Ιδαλίου το Λεόντιο Καλλένο, για τον Άγιο Δομέτιο τον Κώστα Πέτρου, για το Δήμο Κυθρέας τον Πέτρο Καρεκλά, για το Δήμο Λακατάμιας τον Αργύρη Παπαναστασίου, για το Δήμο Μόρφου το Χαρίλαο Χαριλάου και για το Δήμο Τσερίου τον Ανδρέα Γαβριήλ.

Σε ομιλία του στη συγκέντρωση της Επαρχίας Λευκωσίας και στο Σεμινάριο Καταμετρητών, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “την Κυριακή η κοινωνία παίρνει, κυριολεκτικά στα χέρια της, τη δύναμη που της ανήκει”, για να προσθέσει ότι “αποφασίζει γι’ αυτά που την αφορούν άμεσα και επηρεάζουν την καθημερινότητα της”.

“Οι εκλογές της Κυριακής”, σημείωσε, “είναι πιο σημαντικές για τους πολίτες παρά για τα κόμματα. Είναι πιο σημαντικές για τη γειτονιά μας και την ποιότητα ζωής που απαιτούμε και δικαιούμαστε, παρά για τις κομματικές ισορροπίες. Γι’ αυτό και είναι κρίσιμο να περάσει το μήνυμα ότι η αποχή την Κυριακή δεν τιμωρεί τα κόμματα, δεν τιμωρεί το πολιτικό σύστημα. Την τοπική κοινωνία, τη γειτονιά μας τιμωρεί”.

Όπως πρόσθεσε “την Κυριακή δεν θα υπάρχουν κομματικοί νικητές και ηττημένοι και δεν θα κυματίσουν κομματικά λάβαρα ούτε θα οργανωθούν κομματικοί πανηγυρισμοί”, για να συμπληρώσει ότι “οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι οι λιγότερο κομματικές εκλογές στην σύγχρονη ιστορία της Κύπρου”.

Απευθυνόμενος στους καταμετρητές ανέφερε: “Θέλω να σταθώ όμως λίγο ακόμη σ’ αυτή την ταραγμένη σχέση κομμάτων και κοινωνίας, γιατί νιώθω ότι εσείς αποτελείτε ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είμαι σίγουρος ότι κι εσείς έχετε προβλήματα. Κι εσείς ασκείτε κριτική. Κι εσείς αισθάνεστε απογοήτευση από το κομματικό σύστημα. Εσείς όμως δεν τα έχετε παρατήσει. Δεν γυρίσατε απαξιωτικά την πλάτη σας. Δεν εξαντλείστε στην κριτική του καναπέ και στις εύκολες, αλλά ανέφικτες, λύσεις. Διότι η ισοπεδωτική απαξίωση, η συλλήβδην κριτική και η αποχή είναι οι εύκολες λύσεις”.

Είπε ακόμα πως “το δύσκολο, αλλά το πραγματικά χρήσιμο για την κοινωνία και την Κύπρο μας, είναι αυτό που εσείς πράττετε, να παραμένετε στις επάλξεις, προσφέροντας υπηρεσίες, ασκώντας ταυτόχρονα εποικοδομητική κριτική και καταθέτοντας εισηγήσεις, που πηγάζουν από την εμπειρία σας στην πολιτική”.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι αυτές οι εκλογές διεξάγονται στη σκιά πολύ σημαντικών εξελίξεων για το Κυπριακό, για να σημειώσει ότι “οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες αλλά και καθοριστικές”.

“Καθήκον όλων είναι να σταθούμε στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τιτάνια προσπάθεια να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δίπλα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και παρέχοντάς του κάθε στήριξη, είναι στραμμένος σε αυτό τον ύψιστο εθνικό στόχο”, είπε.

Σημείωσε ότι “πολλοί βλέπουν το μέλλον με επιφύλαξη και σκεπτικισμό”, συμπληρώνοντας ότι “χωρίς να υποτιμούμε τους κινδύνους, εμείς επιλέγουμε να το βλέπουμε με αισιοδοξία και ελπίδα και το βέβαιο είναι ότι εμείς, με πρώτο απ’ όλους τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη θα κάνουμε το παν και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή”.

Για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είπε ακόμα ότι το κόμμα του την Κυριακή νικητή θέλει την τοπική κοινωνία και θα στηρίξει αυτούς που οι δημότες θα επιλέξουν.

“Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε αισιόδοξοι. Διότι σε συνεργασία με τοπικούς φορείς στον κάθε δήμο και κοινότητα, έχουμε επιλέξει άτομα ικανά και με όρεξη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δημότες. Ανθρώπους που μοιράζονται το κοινό μας όραμα για το πώς θα πρέπει να εξελιχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση”, ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι δεν διστάζει να πει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζει τους καλύτερους για την τοπική κοινωνία και κάλεσε την τοπική κοινωνία να στηρίξει τους καλύτερους.

Συνέχισε λέγοντας ότι “μέσα από τις προσπάθειες όλων μας η κάλπη θα δώσει στο Δημοκρατικό Συναγερμό και δυνατή εκπροσώπηση στα Δημοτικά Συμβούλια και τις Σχολικές Εφορείες. Και θέλω να χαιρετίσω και να συγχαρώ και τις εκατοντάδες υποψήφιους για τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Σχολικές Εφορείες, διότι κι αυτοί όπως κι εσείς, εθελοντές είναι. Τον πολύτιμο τους χρόνο καταθέτουν για το ευρύτερο καλό. Λαμβάνουμε τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά αναγνωρίζουμε και αυτούς οι οποίοι εργάζονται στην πράξη για ν’ αλλάξουν τα πράγματα, για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής αυτής της κοινωνίας”.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά από τα όσα τράβηξε ο λαός, μέσα από την οικονομική κρίση και μέσα από τις ριζικές αλλαγές που έγιναν και γίνονται στην κοινωνία και την πολιτεία, είναι η ώρα για να δούμε διαφορετικά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

“Με μεγαλύτερη ευθύνη και ορθολογισμό, με λιγότερα συνθήματα ή παρωχημένες αντιλήψεις. Το υφιστάμενο μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης ολοκλήρωσε τον κύκλο του και χρειάζεται εκσυγχρονισμό”, είπε.

Καταληκτικά, ανέφερε πως “τις τελευταίες μέρες έχει αποκαλυφθεί απροκάλυπτα ενώπιον της κυπριακής κοινωνίας ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά στάθηκαν τροχοπέδη στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης”, προσθέτοντας ότι “είναι οι ίδιοι που μπλόκαραν την ευρύτερη μεταρρύθμιση που πρότεινε η κυβέρνηση, χωρίς να έχουν να αντιπροτείνουν τίποτα εκτός από τη μυρωδιά της ναφθαλίνης του παλιού που προστατεύουν”.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top