Ο μάρτυρας της δολοφονίας του εκδότη Μομφερράτου αναγνώρισε το Χριστόδουλο Ξηρό της 17 Νοέμβρη όταν τον είδε σε βίντεο κλιπ να παίζει μπαγλαμά

Ο μάρτυρας της δολοφονίας του εκδότη Μομφερράτου αναγνώρισε το Χριστόδουλο Ξηρό της 17 Νοέμβρη όταν τον είδε σε βίντεο κλιπ να παίζει μπαγλαμά

Με τέσσερις σφαίρες στην καρδιά ο έκδοτης της Απογευματινής Νίκος Μομφερράτος έπεφτε νεκρός στο Κολωνάκι.

Ήταν Πέμπτη απόγευμα 21 Φεβρουαρίου του 1985 και τα μέλη της 17 Νοέμβρη του είχαν στήσει ενέδρα στο δρόμο.

Όταν η «Μερσεντές» βρέθηκε στο πεδίο βολής τους άνοιξαν πυρ με δύο 45άρια όπλα. Το αυτοκίνητο «καρφώθηκε» πάνω σε μια βιτρίνα καταστήματος και ο Μομφερράτος βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ειχε δεχτεί συνολικά επτά σφαίρες, οι περισσότερες στο στήθος.
Ο οδηγός του Παναγιώτης Ρουσέτης τραυματίστηκε βαρύτατα και μετά από 11 μέρες νοσηλείας κατέληξε στο νοσοκομείο.
Στον τόπο του εγκλήματος, στη γωνία Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ, βρέθηκε-χωρίς ημερομηνία- προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.
Μετά από 18 χρόνια ερευνών για την υπόθεση ενοχοποιήθηκαν  οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Νίκος Παπαναστασίου, Δημήτρης Κουφοντίνας, Πάτροκλος Τσελέντης, Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος. 

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE