ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Καταγγέλλεται ότι αποπλανεί ανηλίκους! – VIDEO με το μήνυμα-παγίδα που έστειλε σε 12χρονο

ΠΑΦΟΣ: Καταγγέλλεται ότι αποπλανεί ανηλίκους! – VIDEO με το μήνυμα-παγίδα που έστειλε σε 12χρονο

Ακόμη μια υπόθεση παιδεραστίας βλέπει το φως της δημοσιότητας καθώς 32χρονος κάτοικος Λεμεσού φέρεται να αποπλανεί ανήλικους χρησιμοποιώντας κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, έγινε δημόσια καταγγελία μέσω fb από πατέρα ανήλικου αγοριού. Ο εν λόγω πατέρας υποστηρίζει ότι πλησίασε τον γιο του μέσω Facebook ένας άγνωστος άνδρας.

Ο άγνωστος έστειλε στο μικρό παιδί βίντεο διάρκειας 28 δευτερολέπτων με το οποίο εξηγούσε στον μικρό ότι τον ήξερε από το Μall της Πάφου, όπου και σύχναζε.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να λέει στον μικρό «εσένα είδα σε πολλές φορές μες το Mall που παίζεις τζιαί πέφτεις χαμέ τζιαί τζυλάς όπως την μάππα. Ναι, εκατάλαβες με ποιος είμαι. Κάθε Σαββατοκυρίακο, Κυριακή παραπάνω, είσαι μες το Mall τζιαί παίζεις πας το γρασίδι. Εκατάλαβα ποιος είσαι ρε. Είδα τωρά το προφίλ σου τζιαί λαλώ κάπου τον ξέρω τούτον τον μιτσή. Είδες με πολλές φορές μες το Mall».

Η καλή σχέση που είχε ο μικρός με τους γονείς του και η συστηματική «εκπαίδευση» του για τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο, ώθησε τον μικρό στο να αναφέρει το περιστατικό στον πατέρα του άμεσα.

Ο πατέρας, από την πλευρά του, δημοσιοποίησε το βίντεο στο Facebook για να βρεθεί ο «επίδοξος διαδικτυακός φίλος» του γιού του, αλλά και για να είναι προσεκτικοί οι γονείς για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Στο δημοσίευμά του αναφέρει: «το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν σε βλέπω και ούτε σε έχω δει ως τώρα. Αν σε βρω όμως, και καταφέρεις να μου εξηγήσεις γιατί στέλνεις σε 12χρονους μηνύματα, σου υπόσχομαι θα περάσουμε πολύ ωραία! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρω αυτό το παληκάρι;»

Το δημοσίευμα του πατέρα του μικρού έγινε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες χρήστες να εκφράζουν τα έντονα συναισθήματά τους για το περιστατικό.

Έτσι επανήλθε ο πατέρας γράφοντας: «με αφορμή τα σχόλιά σας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την θέση μου για τον σκοπό της κοινοποίησης του βίντεο. Στόχος είναι η ενημέρωση, προφύλαξη,πρόληψη και όχι η άσκηση βίας. Το σκουπίδι έτσι κι αλλιώς σκουπίδι θα παραμείνει. Επίσης, μιλήστε στα παιδιά σας, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται. Πείτε τους τι να προσέχουν. Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους άλλους ενήλικες, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους»

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline ο πατέρας του μικρού αγοριού, ο μικρός δεν έχει άλλους φίλους εκτός από τους συνομήλικούς του, ενώ οι γονείς του έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στον προσωπικό του λογαριασμό.

Η καλή σχέση και επικοινωνία των δυο πλευρών απέτρεψε χειρότερες καταστάσεις, με τους γονείς του μικρού να αποτελούν πρότυπο προς όλους τους γονείς, ούτως ώστε να μάθουν στα παιδιά τους ότι το διαδίκτυο δεν είναι αγγελικά πλασμένο.

Ο πατέρας του μικρού αγοριού κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία όπου και άρχισε τις έρευνες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων μέσω του Facebook αλλά και να εμπλέκεται με υποθέσεις ναρκωτικών.

Όπως πληροφορούμαστε, το τελευταίο διάστημα, εθεάθη σε δρόμο της Πάφου να οδηγεί το όχημά του με δυο 14χρονους ως συνεπιβάτες.

Όταν ακινητοποιήθηκε το όχημά του από περαστικούς, καθώς είναι γνωστός στην περιοχή, ανέφερε ότι οι δυο 14χρονοι έκαναν ωτοστόπ και απλά τους μετέφερε με το αυτοκίνητό του.

Οι 14χρονοι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, αρνήθηκαν ότι έκαναν ωτοστόπ και έδωσαν άλλη εκδοχή. Ανέφεραν πως συνομιλούσαν με τον 32χρονο μέσω Facebook και απλά πήγαιναν βόλτα με αυτόν.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top