ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Θέμα ωρών η απόφαση του Ιταλού προέδρου για την επίλυση της κρίσης

Ιταλία: Θέμα ωρών η απόφαση του Ιταλού προέδρου για την επίλυση της κρίσης

«Τις επόμενες ώρες θα εκτιμήσω τα όσα προέκυψαν από τις διαβουλεύσεις και θα λάβω τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, κατά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, ενώ υπενθύμισε ότι οι κύριες προτεραιότητες θα είναι η κατάρτιση νέου εκλογικού νόμου, «με την εναρμόνιση των εκλογικών συστημάτων βουλής και γερουσίας» και «η παροχή πλήρους υποστήριξης στους σεισμοπαθείς» της κεντρικής Ιταλίας, με την έναρξη της ανοικοδόμησης.
 
«Χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία να συσταθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε, επίσης, ο Ιταλός πρόεδρος.
 
Θεωρείται πιθανό να ανακοινώσει την απόφασή του, το πολύ μέσα στην αυριανή ημέρα. Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η πιθανότερη εξέλιξη είναι η ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον νυν υπουργό εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, με την κοινοβουλευτική υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος, της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο και ομάδας γερουσιαστών που προέρχεται από την κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι.
 
Όλα δείχνουν, πάντως, ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να επιλεγεί, τελικά, για την πρωθυπουργία, κάποιο στέλεχος της κεντροαριστεράς, διαφορετικό από τον επικεφαλής του υπουργείου εξωτερικών.

Από protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top