Για πενταμερή στη Γενεύη κάνει λόγο ο Μπουρτζιού

Για πενταμερή στη Γενεύη κάνει λόγο ο Μπουρτζιού

Για πενταμερή στις 12 Ιανουαρίου έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της “προεδρίας” Μπαρίς Μπουρζιού, υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει συμφωνηθεί από τους δύο ηγέτες την 1 Δεκεμβρίου.

Χαρακτήρισε ως “μη πραγματικό και εικασίες” οτιδήποτε – δήλωση ή δημοσιεύματα – περί του αντιθέτου.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι η διαδικασία της Γενεύης, ως έχει συμφωνηθεί, θα ξεκινήσει στις 9/1/2017 με συνάντηση των Αναστασιάδη-Ακιντζί και θα εξελιχθεί σε διάσκεψη για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή των τριών εγγυητριών δυνάμεων, δηλαδή, όπως υποστηρίζει, θα υπάρχουν πέντε μέρη που είναι άμεσα ενδιαφερόμενα για τη λύση του Κυπριακού και το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στην έναρξη της διάσκεψης.

Άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα προσκληθούν, εάν κριθεί αναγκαίο και εγκριθεί από τις πλευρές, είπε.

Οποιαδήποτε άλλη δήλωση ή δημοσίευμα για συμμετοχή στη διάσκεψη άλλων πέραν των συμφωνηθέντων είναι “εξωπραγματική και εικασίες”, είπε, λέγοντας ότι δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο αναφέρονται στη συμμετοχή Ε/κ αξιωματούχων στη διάσκεψη.

Κατά τον ίδιον, η νέα διαδικασία που συμφωνήθηκε ανακοινώθηκε από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE