ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Γενεύη με τα λεγόμενα «κοινοβουλευτικά» κόμματα θα μεταβεί ο Ακιντζί

Στη Γενεύη με τα λεγόμενα «κοινοβουλευτικά» κόμματα θα μεταβεί ο Ακιντζί

Όσον αφορά το αν θα τον συνοδεύσουν στη Γενεύη τα πολιτικά κόμματα, όπως στην ε/κ πλευρά, ο κ. Ακιντζί είπε ότι το είχε δηλώσει αυτό πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβρη, ότι εάν θα πραγματοποιούνταν μια πενταμερής διάσκεψη θα τους ήθελε μαζί του. “Τώρα που έχει καθοριστεί η πρόσκλησή μου ισχύει. Δεν υπάρχει αμφιβολία.”. Εάν τα “κοινοβουλευτικά” κόμματα το επιθυμούν, θα είναι μαζί του στη Γενεύη, ανέφερε. Χρειάζεται πάντοτε η συλλογική κοινή λογική και είναι πολύ σημαντική η συμβολή του ενός προς τον άλλο για την ενότητα, πρόσθεσε.

Για να επιτύχει αυτή η διαδικασία θα πρέπει να κρατηθούμε μακριά από προκαταλήψεις και πρόωρα συμπεράσματα, σημείωσε ο Τ/κ ηγέτης, λέγοντας και πάλι ότι την τελική συμφωνία θα εξετάσει και αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι ο “λαός” στο δημοψήφισμα. “Βεβαίως στο τέλος της ημέρας ως το άτομο που εκλέχθηκε με 60% από τον λαό εγώ θα αναλάβω την ευθύνη. Δεν γίνεται αλλιώς”. Το καθήκον που του ανέθεσε ο “λαός”, πρόσθεσε, θα το φέρει εις πέρας σε διάλογο με τα “κοινοβουλευτικά” κόμματα.

Απαντώντας δε σε ερώτηση για την ετοιμασία που πρέπει να γίνει για εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην τ/κ πλευρά, ο κ. Ακιντζί είπε ότι εάν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα τον Γενάρη, θα χρειαστεί μια περίοδος 5-6 μηνών μέχρι το δημοψήφισμα και η προετοιμασία για την ΕΕ θα συνεχίζεται. Αλλά, πρόσθεσε, αυτή η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί μέσα σε 5-6 μήνες. “Γι αυτό θα χρειαστούν μεταβατικές περίοδοι κατά τις οποίες θα πρέπει να προετοιμαστούμε”.

Για να κλείσει, συνέχισε, το χάσμα που υπάρχει με την ε/κ πλευρά η οποία είναι μέλος της ΕΕ εδώ και 12 χρόνια θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια η τ/κ πλευρά και περισσότερη στήριξη. Αυτά συζήτησε, είπε, με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι γνωρίζουν και δηλώνουν ότι θα συμβάλλουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top