Ο Μίμης Πλέσσας στα 92 του χρόνια παίζει με μοναδικό τρόπο το τραγούδι του «θα πιω απόψε το φεγγάρι» και προκαλεί συγκίνηση. Έγραψε μουσική για 66 ταινίες της Φίνος Φιλμ (βίντεο)

Ο Μίμης Πλέσσας στα 92 του χρόνια παίζει με μοναδικό τρόπο το τραγούδι του «θα πιω απόψε το φεγγάρι» και προκαλεί συγκίνηση. Έγραψε μουσική για 66 ταινίες της Φίνος Φιλμ (βίντεο)

Ο Μίμης Πλέσσας στη μακρόχρονη πορεία του στον χώρο της μουσικής, έγραψε αμέτρητα τραγούδια για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Πολλά από αυτά ανέδειξαν νέους τραγουδιστές της εποχής, που τα συμπεριέλαβαν στη δισκογραφία τους, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Ο συνθέτης συνεργαζόταν για πολλά χρόνια με τη Φίνος Φιλμ, που ήταν και η πρώτη εταιρεία στην παραγωγή ταινιών.
Η αρχή έγινε το 1960 με την ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κωντογιώργηδες» και η συνεργασία κράτησε μέχρι τον θάνατο του Φίνου το 1977.
Ο Μίμης Πλέσσας έγραψε τη μουσική για 66 ταινίες της Φίνος Φιλμ, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα θρυλικά μιούζικαλ, οι μουσικές ταινίες που σύστησε στο κοινό ο Φίνος και έφεραν την υπογραφή του Γιάννη Δαλιανίδη.

Βασικό συστατικό της επιτυχίας των μιούζικαλ, ήταν φυσικά η μουσική και ο Μίμης Πλέσσας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Πολλά τραγούδια που ακούστηκαν για πρώτη φορά στις ταινίες, παίζονται μέχρι σήμερα και είναι αγαπημένα του κοινού.


Η «Μηχανή του Χρόνου» συνάντησε τον συνθέτη στο σπίτι του. Στα 92 του χρόνια δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάτσει στο πιάνο και να μας χαρίσει μια υπέροχη εκτέλεση των τραγουδιών του για τον κινηματογράφο.

Δείτε τον να παίζει το «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ερμήνευσε ο Γιάννης Πουλόπουλος στην ταινία «Γοργόνες και μάγκες». 

Δείτε το βίντεο στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE