ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Ο Νικολέττος ήταν εναντίον της λήψης μέτρων σε βάρος υπαλλήλων που καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση – «Είναι δικαίωμά τους» - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Ο Νικολέττος ήταν εναντίον της λήψης μέτρων σε βάρος υπαλλήλων που καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση – «Είναι δικαίωμά τους» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Ερώτημα με νόημα προς τον ανθυποψήφιο για τη Δημαρχία του Παραλιμνίου Γιώργο Νικολέττο, έθεσε ο Θεόδωρος Πυρίλλης σε κοινή τηλεοπτική τους παρουσία σε εκπομπή του SIGMA την περασμένη εβδομάδα.

Του Φάνη Μακρίδη

«Θα επαναπροσλάβετε τους υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι καταδικάστηκαν για το σκάνδαλο με τις παραλίες;» ρώτησε ο νυν Δήμαρχος τον κ. Νικολέττο.

Είναι εμφανές ότι αναφερόταν στη γνωστή υπόθεση με τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες θαλάσσης. Ως γνωστόν 7 από τους 13 υπαλλήλους του Δήμου που βρέθηκαν στο στόχαστρο για την όλη υπόθεση, καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, καθώς αποδείχθηκε ότι έκλεβαν από τις εισπράξεις του Δήμου.

Το ερώτημα του Δημάρχου έχει να κάνει με τη φημολογία που θέλει τον κ. Νικολέττο να μην εναντιώθηκε στους υπό κατηγορία υπαλλήλους όσο ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.


Το ThemaOnline δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσον η πιο πάνω φημολογία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι οι θέσεις του κ. Νικολέττου δεν ήταν ενάντια στα σχέδια ατόμων που όπως αποδείχθηκε με απόφαση δικαστηρίου, έκλεβαν τον Δήμο και τους δημότες.

Η θέση Νικολέττου στην συνεδρία για τα είδη θαλάσσης

Αυτή η θέση μας, τεκμηριώνεται με έγγραφα. Πρακτικό που έχει στην κατοχή της η ιστοσελίδα μας από συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Φεβρουαρίου του 2012, δεν αφήνει αμφιβολίες για τη στάση του κ. Νικολέττου.

Στη συγκεκριμένη συνεδρία είχε εγγραφεί θέμα ώστε τα μηχανάκια που χρησιμοποιούσαν υπάλληλοι του Δήμου στη διαδικασία ενοικίασης ειδών θαλάσσης στους λουόμενους, να μην παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν το σύνολο των εισπράξεων της ημέρας.

Η θέση αυτή του Δημάρχου Θεόδωρου Πυρίλλη, αποσκοπούσε στην παρεμπόδιση όσων έκλεβαν από τις εισπράξεις. Όταν ένας υπεξαιρεί χρήματα από τις εισπράξεις, τότε διευκολύνεται το έργο του γνωρίζοντας στο τέλος της ημέρας πόσα ακριβώς χρήματα πρέπει να παραδώσει στον Δήμο. Η συγκεκριμένη λειτουργία των μηχανημάτων, δηλαδή η δυνατότητα για εμφάνιση του συνόλου της είσπραξης της ημέρας, στην περίπτωση ενός τίμιου υπαλλήλου είναι εντελώς άχρηστη.

Ο κ. Νικολέττος, λοιπόν, διαφώνησε με αυτή τη θέση. Το απόσπασμα των πρακτικών που σας παρουσιάζουμε δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας: «Οι εργάτες ενοικίασης ειδών παραλίας να μην έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν το σύνολο των εισπράξεών τους μέσω των μηχανημάτων. Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο κ. Γ. Νικολέττος που δήλωσε ότι θεωρεί ως δικαίωμά τους αυτή τη δυνατότητα».

Κατά της εναλλαξιμότητας
Στην ίδια συνεδρία αποφασίστηκε όπως ο Δήμαρχος ορίζει ποιοι και πότε θα εργάζονται στις παραλίες. Ωστόσο, πάλι ο κ. Νικολέττος χωρίς να αιτιολογήσει τη θέση του τάχθηκε εναντίον. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά: «Η εφαρμογή εναλλαξιμότητας στους υπαλλήλους ενοικίασης ειδών παραλίας θα γίνεται όπου και όταν κρίνει ο κ. Δήμαρχος ότι απαιτείται. Ο κ. Γ. Νικολέττος δήλωσε ότι διαφωνεί με την εφαρμογή εναλλαξιμότητας στο υπό αναφορά τμήμα».

Η κατάληξη της υπόθεσης είναι λίγο ως πολύ γνωστή. Στις 26 Ιουλίου του 2016 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε πολύμηνες ποινές φυλάκισης σε πρώην υπαλλήλους του Δήμου Παραλιμνίου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για οικειοποίηση χρημάτων από τις εισπράξεις σε παραλίες για κρεβατάκια και ομπρέλες θαλάσσης... 

Πρόκειται για άτομα που βολεύονταν με τις θέσεις που εξέφραζε τέσσερα και πλέον χρόνια προηγουμένως ο κ. Νικολέττος. Εν αγνοία του ή όχι, αυτό δεν μπορούμε να το πούμε…

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE