Θάνατος 22χρονου στη Λευκωσία: Φαίνεται να είχε κλαπεί ο πάσσαλος της ΑΗΚ - Σοκαρισμένη η κυπριακή κοινωνία
Σοκαρισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία από τον θάνατο του 22χρονου Ντάνιελ, μετά από πτώση ξύλινου πασσάλου της ΑΗΚ το Σάββατο (19/4).
Η έκρηξη στο ανθρακωρυχείο «Μιγίκε»
Η πρώτη έκρηξη έγινε στο ανθρακωρυχείο «Μιγίκε» στην περιοχή Ομούτα.
Στις 3 το μεσημέρι, οι εργάτες είχαν φορτώσει δέκα καρότσια με κάρβουνο και ετοιμάζονταν να τα ανεβάσουν στην επιφάνεια.
Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης, μία από τις αλυσίδες που συνέδεε τα καρότσια αποκόπηκε, με αποτέλεσμα τα οκτώ να κατρακυλήσουν ανεξέλεγκτα προς τον πάτο του ορυχείου, με τρομερή ταχύτητα.
Ακριβώς επειδή τα καρότσια κινούνταν πολύ γρήγορα σε κλειστό περιβάλλον, δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή αναρρόφηση.
Το κάρβουνο και η σκόνη αναμείχθηκαν με τον αέρα και το οξυγόνο.
Όταν τα καρότσια έφτασαν στον πάτο, το σίδερο και το ατσάλι από τα οποία ήταν κατασκευασμένα, χτύπησαν πάνω σε καλώδια ρεύματος και προξένησαν σπίθες.
Ξέσπασε πυρκαγιά.
Οι εργάτες πανικόβλητοι έσπευσαν προς την έξοδο, αλλά δεν πρόλαβαν, αφού ακολούθησαν πολλαπλές εκρήξεις. Σκοτώθηκαν ακαριαία 20 άτομα. Το ορυχείο γέμισε με μονοξείδιο του άνθρακα, λόγω της έκρηξης.
Από δηλητηρίαση και ασφυξία πέθαναν επιτόπου 468 εργάτες, ενώ άλλοι 839 πέρασαν πολλούς μήνες στο νοσοκομείο, υποφέροντας από παρενέργειες του τοξικού αερίου.
Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις