Στο ΤΑΕ Αρχηγείου άνθρωπος του ποδοσφαίρου για τα στημένα

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου άνθρωπος του ποδοσφαίρου για τα στημένα

Υπό το μικροσκόπιο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου η χειραγώγηση αγώνων.

Την Παρασκευή (02/12) το πρωί ο πρόεδρος του Παγκύπριου Σύνδεσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης είχε συνάντηση με μέλη του ΤΑΕ στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Όπως πληροφορούμαστε, οι ανακριτές ζήτησαν από τον κ. Νεοφυτίδη να τους αναλύσει τα αποτελέσμα διεθνούς έρευνας που έκανε η FIFPro με το Πανεπιστήμιο του Manchester, η οποία καταδεικνύει ότι τα επίπεδα διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 13.867 ποδοσφαιριστές από 87 πρωταθλήματα, ποσοστό 19% των ερωτηθέντων ποδοσφαιριστών στην Κύπρο δήλωσαν ότι έχουν προσεγγιστεί για να συμμετάχουν σε χειραγώγηση αγώνα, ενώ το 40,5% δήλωσε ότι έχουν αντιληφθεί στημένα παιχνίδια. Το 2012 το ποσοστό σε ό,τι αφορά παίκτες που προσεγγίστηκαν για να στήσουν παιχνίδι, ήταν 4%.

Βέβαια, με τις αναλύσεις ερευνών που απλώς δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, δεν γίνεται δουλειά. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να θεσπιστούν νόμοι και να εκσυγχρονιστούμε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Υπέκυψε στο μοιραίο ο νεαρός Χρήστος Χρηστάκη, 19 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο American Medical Center στη Λευκωσία ύστερα από κρίσιμο τραυματισμό του το βράδυ της Δευτέρας, 18 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE