ΥΠΟΙΚ: Θα επεξεργαστούμε επιλογές για επιστροφή του Συνεργατισμού στους πολίτες

ΥΠΟΙΚ: Θα επεξεργαστούμε επιλογές για επιστροφή του Συνεργατισμού στους πολίτες

Επιβάλλεται το συντομότερο δυνατό η επιστροφή του Συνεργατισμού στους πολίτες, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, στην ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ανέφερε, δεν είναι να εισπράξει πίσω το ποσό της κρατικής ενίσχυσης των 1.7 δισ ευρώ που έχει δοθεί εξ ονόματος των πολιτών στο Συνεργατισμό, αλλά η διασφάλιση ότι ο Συνεργατισμός θα έχει μέλλον και προοπτική, μακριά από τις ασφυκτικές παρεμβάσεις του κράτους.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επεξεργαστούμε και θα συζητήσουμε επιλογές προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, δηλαδή την επιστροφή του Συνεργατισμού στους πολίτες μη αποκλειομένων και επιλογών που να αφορούν τους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιά από το κούρεμα», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τον προβληματισμό του που, όπως είπε, επισκιάζει την ικανοποίησή του για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

«Ο προβληματισμός μου σχετίζεται με την τάση να μετατραπεί ο Συνεργατισμός, ηθελημένα ή άθελα, σε άλλο ένα ημικρατικό οργανισμό. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και να δηλώσω ότι μια τέτοια προοπτική δεν θα ήταν καθόλου μα καθόλου επωφελής για τον ίδιο τον Συνεργατισμό», ανέφερε, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άκρως αντίθετο προς τους όρους παραχώρησης της κρατικής ενίσχυσης. Πρόσθεσε ότι κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ευελιξία και αποτελεσματικότητα ως ημκρατικός οργανισμός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χρίστος Κληρίδης στο «T»:  «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Χρίστος Κληρίδης στο «T»: «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αλλαγής (ΔΗΜΑΛ), Χρίστος Κληρίδης, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Themaonline, καταθέτει μια ιδιαίτερα αιχμηρή και πολυεπίπεδη παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο. Με βασικό άξονα τη διαπίστωση περί «γενικευμένης μετριότητας» στη διακυβέρνηση, ασκεί έντονη κριτική σε κρίσιμους τομείς, όπως η δικαιοσύνη, η άμυνα, η ενεργειακή πολιτική και η διαχείριση της ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι το κόστος των λαθών μετακυλίεται στον πολίτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE