Ανακοίνωση Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για επανέναρξη συνομιλιών

Ανακοίνωση Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για επανέναρξη συνομιλιών

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο αποφάσισαν την επανέναρξη των συνομιλιών τους, αναφέρει ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες προέβησαν σε μια  αξιολόγηση της κατάστασης των διαπραγματεύσεων και αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία προς τα εμπρός.

Οι ηγέτες, προσθέτει, αποφάσισαν να επαναρχίσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις τους και έδωσαν εντολή στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν να συναντώνται προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα και ότι και οι ηγέτες θα συναντώνται όταν απαιτείται. 

Επίσης, αναφέρει ότι σύμφωνα με την κοινή βούλησή τους να καταλήξουν σε μια συνολική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν, αποφάσισαν επίσης ότι θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Στις 11 Ιανουαρίου θα παρουσιάσουν τους χάρτες τους. Από την 12η Ιανουαρίου θα συγκληθεί  Διάσκεψη για την Κύπρο με την πρόσθετη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και θα προσκληθούν όσα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη απαιτείται. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.