Περδίκης: Αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης

Περδίκης: Αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης

Το μείζον για μας είναι η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και η μη παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινημάτος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, αναφερόμενος, ταυτόχρονα, και σε εναλλακτική πρόταση του Κινήματος.

«Η δική μας η πρόταση και θέση είναι ότι θα πρέπει πριν από την έναρξη εφαρμογής της λύσης του Κυπριακού να έχουν αποχωρήσει όλα τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα» σημείωσε σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Ως εναλλακτική πρόταση, είπε, «έχουμε καταθέσει τη θέση ότι τα υπό τις Συνθήκες του `60 στρατεύματα, ελληνικά και τουρκικά, μπορούν να παραμείνουν για μια μικρή περίοδο μεταξύ της συμφωνίας και της πλήρους εφαρμογής της λύσης. Σε κείνη τη μικρή περίοδο των 90 ημερών που υπολογίζεται ότι θα γίνει η μετάβαση από τη μία κυβέρνηση στην κυβέρνηση του ομοσπονδιακού πλέον κράτους, θα μπορούσαν να παραμείνουν, για λόγους επαναφοράς στη νομιμότητα του `60, τα στρατεύματα που προνοούσαν οι συνθήκες του `60» διευκρίνισε.

Αλλά, κατέληξε, «η βασική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης του Κυπριακού».

 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε συνέχεια της κρίσιμης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των εργοδοτικών οργανώσεων, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.