Περδίκης: Αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης

Περδίκης: Αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης

Το μείζον για μας είναι η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και η μη παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινημάτος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, αναφερόμενος, ταυτόχρονα, και σε εναλλακτική πρόταση του Κινήματος.

«Η δική μας η πρόταση και θέση είναι ότι θα πρέπει πριν από την έναρξη εφαρμογής της λύσης του Κυπριακού να έχουν αποχωρήσει όλα τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα» σημείωσε σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Ως εναλλακτική πρόταση, είπε, «έχουμε καταθέσει τη θέση ότι τα υπό τις Συνθήκες του `60 στρατεύματα, ελληνικά και τουρκικά, μπορούν να παραμείνουν για μια μικρή περίοδο μεταξύ της συμφωνίας και της πλήρους εφαρμογής της λύσης. Σε κείνη τη μικρή περίοδο των 90 ημερών που υπολογίζεται ότι θα γίνει η μετάβαση από τη μία κυβέρνηση στην κυβέρνηση του ομοσπονδιακού πλέον κράτους, θα μπορούσαν να παραμείνουν, για λόγους επαναφοράς στη νομιμότητα του `60, τα στρατεύματα που προνοούσαν οι συνθήκες του `60» διευκρίνισε.

Αλλά, κατέληξε, «η βασική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης του Κυπριακού».

 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect