Ο Φιντέλ Κάστρο εμπνεύστηκε από τον Γρίβα για την επανάσταση στην Κούβα – Χρησιμοποίησε τα ίδια σχέδια!

Ο Φιντέλ Κάστρο εμπνεύστηκε από τον Γρίβα για την επανάσταση στην Κούβα – Χρησιμοποίησε τα ίδια σχέδια!

Κι όμως, παρά τη διαφορά ιδεολογίας, ο Φιντέλ Κάστρο εμπνεύστηκε από τον Γεώργιο Γρίβα για την επανάσταση στην Κούβα!

Όπως γράφει ο Γιάννης Ιωάννου στον «Πολίτη», σε τηλεγράφημά του (1959) προς τον Γεώργιο Γρίβα ο Φιντέλ Κάστρο εξέφρασε όχι μόνο τον θαυμασμό του για τον αγώνα των Κυπρίων μαχητών της ΕΟΚΑ, αλλά ανέδειξε και ότι το παράδειγμα της ΕΟΚΑ στάθηκε πηγή έμπνευσης γι΄ αυτόν.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Πολίτη», ο Κάστρο έγραψε στον Γρίβα μεταξύ άλλων: «Στρατηγέ ο Αγώνας σου με συναρπάζει».

«Όταν ο Γρίβας απεβίωσε το 1974», γράφει ο Γιάννης Ιωάννου, «ο Φιντέλ Κάστρο απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στη σύζυγό του αναφέροντας πως «εφήρμοσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μου τα αντάρτικα σχέδια που είχε χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Γρίβας στον αγώνα της ΕΟΚΑ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: «Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν» - Η νέα προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: «Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν» - Η νέα προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος

Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να προτάσσει νέες ιδέες και νέες προσεγγίσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE