Δωδεκάχρονος σκότωσε κατά λάθος τον καλύτερο του φίλο

Δωδεκάχρονος σκότωσε κατά λάθος τον καλύτερο του φίλο

Σε τραγωδία κατέληξε το παιχνίδι ενός 12χρονου με το καλύτερο του φίλο. Τα παιδιά έπαιζαν με κυνηγετική καραμπίνα, που βρήκε ο μικρός στο σπίτι του, όταν αυτή εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τον φίλο του.

Το περιστατικό έγινε στο χωριό Nieledwia στα νοτιοδυτικά της Πολωνίας. Ο 12χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, βρήκε την καραμπίνα CZ-550 και θεώρησε πως είναι παιχνίδι.

Καθώς τα δύο παιδιά έπαιζαν, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα το παιδί, που ήταν και γείτονας της οικογένειας, στο κεφάλι.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στο σημείο, ο μικρός είχε ήδη χάσει την ζωή του και οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Ο πατέρας του 12χρονου κάθισε στο εδώλιο για την υπόθεση και καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση. Αντιμετώπισε τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής όπλου, που μάλιστα είχε τοποθετηθεί σε χώρο πολύ εύκολα προσβάσιμο από παιδιά.

«Η τραγωδία είναι αποτέλεσμα της αμέλειας και απροσεξίας του πατέρα και αυτός έχει την ευθύνη γιατί δεν φύλαξε το όπλο», σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο πατέρας, φανατικός κυνηγός και λάτρης των όπλων, αρχικά δήλωσε αθώος αλλά αργότερα παραδέχθηκε πως ήταν δικό του λάθος και έπρεπε να αποδεχθεί τις συνέπειες των πράξεων του παιδιού του.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα απογίνει με το παιδί μετά την φυλάκιση του πατέρα του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE