Εθνικό Συμβούλιο: Ο Αβέρωφ τα έριξε στην Ελλάδα για το ναυάγιο στο Μον Πελεράν

Εθνικό Συμβούλιο: Ο Αβέρωφ τα έριξε στην Ελλάδα για το ναυάγιο στο Μον Πελεράν

Από την ημέρα του λεγόμενου ναυαγίου στο Μον Πελεράν, έχει ανοίξει μια δημόσια συζήτηση στην Κύπρο για το ποιος τελικά είναι αυτός που το προκάλεσε.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Για μερικούς είναι ξεκάθαρο ότι για το αδιέξοδο ευθύνεται η Τουρκία και μόνο, λόγω της ανυποχώρητης της στάσης.

Κατά την τουρκική πλευρά ευθύνεται η Ελλάδα. Αυτή η άποψη όμως δεν ανήκει μόνο στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας, αλλά και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά και μάλιστα προέρχεται από την κυβερνητική πτέρυγα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», για τα όσα ειπώθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο της Πέμπτης 24/11, το οποίο υπογράφει ο κ. Κώστας Βενιζέλος γράφει:

«Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αν αποκλείουν να έγιναν δεύτερες σκέψεις από την άλλη πλευρά επειδή θεωρούν ότι η εκ των προτέρων κατάργηση των εγγυήσεων δεν γίνεται αποδεκτή».

Και συνεχίζει: «Το ρητορικό ερώτημα του κ. Νεοφύτου εξέφραζε και την άποψή του επί του θέματος, ότι αυτός ήταν δήθεν ο λόγος υπαναχώρησης των Τούρκων. Δηλαδή, η στάση της Ελλάδος. Εκτίμηση που ενδεχομένως να εκφράζει και κάποιους στην κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE