ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Εξωτερικών: «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν καταρρεύσει»

Υπουργός Εξωτερικών: «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν καταρρεύσει»

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν καταρρεύσει, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο πλαίσιο της συνεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία με την ευκαιρία της κυπριακής προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) (Νοέμβρης 2016 - Μάης 2017)

Ο κ. Κασουλίδης, δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από τους ξένους βουλευτές, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως στο Κυπριακό. Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, ο Υπουργός Εξωτερικών προέβη σε μια σύντομη ανασκόπηση των γεγονότων στο Μοντ Πελεράν λέγοντας ότι
η θέση της τ/κ πλευράς δεν επέτρεψε να δοθεί ημερομηνία για το τελευταίο στάδιο που θα ήταν μια πολυμερής διάσκεψη μεταξύ των δύο κοινοτήτων και τουλάχιστον των τριών εγγυητριών δυνάμεων ως ενδιαφερόμενα μέρη.

Εάν υπάρχουν εσωτερικά κεφάλαια που απομένουν, υπογράμμισε, θα αποτελεί μια κακή τακτική να περάσουμε στην πολυμερή διάσκεψη, διότι αυτό αναιρεί τη θέση ότι όλα τα εσωτερικά κεφάλαια είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.

Έτσι, η μετακίνηση των θεμάτων αυτών μαζί με το θέμα της ασφάλειας, που αποτελεί εξωτερικό κεφάλαιο, είναι κάτι που επιθυμεί η τουρκική πλευρά αλλά όχι εμείς, είπε.

Αυτή η εξέλιξη, ανέφερε, ήταν ένα εμπόδιο σε έναν δρόμο που μέχρι τότε ήταν επιτυχής και αφού πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταρρεύσει, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν οι σωστές κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top